UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Plivamed 500 mg/30 mg/60 mg šumeče tablete z okusom limone 10 šumečih tablet

Šifra:051314
Količina:10 šumečih tablet
Vrsta izdelka:Zdravilo
Proizvajalec:Pliva
Navodila za uporabo
Cena z DDV: 6,62 EUR
» Zdravilo za blažitev simptomov gripe in prehlada.

SESTAVA

1 tableta vsebuje 500 mg paracetamola, 30 mg psevdoefedrinijevega klorida in 60 mg askorbinske kisline. Pomožne snovi: brezvodna citronska kislina, natrijev hidrogenkarbonat (E500), povidon, natrijev dokusat, brezvodni natrijev karbonat (E500), sorbitol (E420), aspartam (E951), laktoza monohidrat, makrogol 6000, natrijev benzoat (E211), natrijev riboflavinfosfat (E106), aroma limone (saharoza), magnezijev stearat.

DELOVANJE

Zdravilo Plivamed vsebuje tri zdravilne učinkovine: paracetamol (proti bolečinam in povišani telesni temperaturi), psevdoefedrin (zmanjšuje oteklost nosne sluznice) in vitamin C. Uporabljamo ga za blažitev simptomov prehlada ali gripe (povišano telesno temperaturo, zamašen nos in bolečine).

ODMERJANJE

Odrasli in otroci, starejši od 12 let: po potrebi 1 do 2 šumeči tableti na vsakih 6 ur, dokler simptomi ne začnejo izginjati. Šumečo tableto stopite v kozarcu vode in popijte. Največji dnevni odmerek je 8 šumečih tablet. Zdravila ne uporabljate več kot 7 dni zapored.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Šumeče tablete Plivamed so namenjene za kratkotrajno uporabo. Zdravila ne uporabljajte več kot 7 dni zapored. Če se stanje v 3 dneh ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.
Zdravilo Plivamed vsebuje psevdoefedrin, ki je na seznamu substanc, katerih prisotnost v urinu je lahko razlog za diskvalifikacijo športnika. Prav tako odsvetujemo uporabo zdravila skupaj z alkoholnimi pijačami.

Zdravila Plivamed ne uporabljajte:
- če ste alergični na paracetamol, psevdoefedrin, askorbinsko kislino ali katerokoli pomožno snov v zdravilu,
- če imate bolezni jeter,
- če imate previsok krvni pritisk,
- če se zdravite z zaviralci monoaminooksidaz (zdravila za zdravljenje depresije) ali od zdravljenja z njimi še ni minilo 14 dni,
- za zdravljenje otrok, mlajših od 12 let.
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti