Osrednja vsebina
Prikaz za slabovidne

Navigacija

Zapri navigacijo

Zapri navigacijo

Angal 5 mg/1 mg stisnjene pastile z okusom limone

Šifra:147015
Količina:24 stisnjenih pastil
Vrsta:Zdravilo
Proizvajalec:Lek
Logotip
Cena z DDV:9,30 €

Več informacij

Želite več informacij o izdelku?

Pokličite nas Pošljite povpraševanje
Brezplačna poštnina

Brezplačna poštnina

Za vse nakupe nad 40,00 € (z izjemo zdravil).

Varen nakup

Varen nakup

Opravite nakup brez tveganja zlorabe!

Možnost nakupa s kreditno kartico

Možnost nakupa s kreditno kartico

Hitro in enostavno plačilo.

Zdravilo Angal uporabljamo za lokalno lajšanje težav pri vnetem žrelu.

SESTAVA

1 stisnjena pastila vsebuje 5 mg klorheksidinijevega diklorida in 1 mg lidokainijevega klorida. Pomožne snovi so: sorbitol (E420), magnezijev stearat (E470b), aspartam (E951), aroma limone (vsebuje benzilni alkohol, etanol, kalij in natrij), kalijev acesulfamat (E950).

DELOVANJE

Pastile Angal vsebuje kombinacijo dveh zdravilnih učinkovin: lidokaina, ki deluje lokalno protibolečinsko, in klorheksidina, ki deluje protimikrobno. Ne vsebuje sladkorja, zato ga lahko uporabljajo tudi diabetiki. Pastile Angal uporabljamo za: - zdravljenje okužb ustne sluznice in žrela, - lajšanje bolečin pri vneti ustni sluznici in žrelu (pri draženju in bolečem požiranju).

ODMERJANJE

Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: po potrebi poližite 6 do 10 pastil na dan. Otroci, starejši kot 5 let: po potrebi poližite 3 do 5 pastil na dan. Ko bolečine v grlu prenehajo, prekinite z jemanjem. Angal pastile vsebujejo lokalni anestetik, zato jih ne uporabljajte neposredno pred ali med jedjo. Pastile Angal niso združljive z nekaterimi snovmi, ki so prisotne v zobnih pastah. Med uporabo zdravila in umivanjem zob naj mine vsaj pol ure. Odrasli lahko Angal pastile kombinirate z Angal pršilom, vendar oboje skupaj ne smete uporabiti več kot 10-krat na dan.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. Ne uporabljajte zdravila, če ste preobčutljivi na katerokoli sestavino zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Angal pastile so namenjene kratkotrajnemu zdravljenju. Če se po 3 – 4 dneh zdravljenja simptomi ne izboljšajo ali se stanje celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravila Angal ne uporabljajte:
- če ste alergični na klorheksidin, lidokain ali druge lokalne anestetike, podobne lidokainu,
- pri otrocih, mlajših od 6 let.
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE