UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Operil 0,5 mg/ml kapljice za nos, raztopina 10 ml

Šifra:059560
Količina:10 ml
Vrsta izdelka:Zdravilo
Proizvajalec:Lek
Navodila za uporabo
Cena z DDV: 7,32 EUR
Operil kapljice hitro in dolgotrajno zmanjšajo občutek zamašenega nosu in lajšajo izločanje sluzi pri otrocih, starejših od 7 let in odraslih.

SESTAVA

Ena kapljica vsebuje 0,02 mg oksimetazolinijevega klorida. Pomožne snovi: benzalkonijev klorid, natrijev hidroksid (za uravnavanje pH), natrijev dihidrogenfosfat dihidrat (za uravnavanje pH), natrijev hidrogenfosfat dihidrat (za uravnavanje pH), voda za injekcije

DELOVANJE

Zdravilo Operil vsebuje nosni dekongestiv oksimetazolin, ki skrči žile v nosu in tako zmanjša nabreklost nosne sluznice in olajša izločanje sluzi. Operil kapljice že v nekaj minutah olajšajo dihanje skozi nos, odpirajo vhode v sinusne votline, izboljšajo prehodnost evstahijeve cevi in blažijo znake nahoda. Učinek traja do 12 ur. Zdravilo Operil svetujemo za lajšanje: - nahoda zaradi prehlada, - alergijskega nahoda, - vnetja obnosnih votlin, - vnetja srednjega ušesa.

ODMERJANJE

Odrasli in otroci, starejši od 7 let: 1 do 2 kapljici v vsako nosnico 2- do 3-krat na dan. Trajanje zdravljenja naj bo čim krajše. Če se stanje v 3 dneh ne izboljša ali pa se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom. Da se zmanjša tveganje za širjenje okužbe, naj zdravila ne uporablja več oseb.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Operil kapljice so namenjene kratkotrajnem zdravljenju (5 do 7 dni). Če se znaki bolezni ne izboljšajo v 3 dneh ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravila Operil ne uporabljajte:
- če imate suho vnetje nosne sluznice s krastami (atrofijsko vnetje),
- pri otrocih, mlajših od 7 let.
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.