Osrednja vsebina
Prikaz za slabovidne

Navigacija

Zapri navigacijo

Zapri navigacijo

Mommox RINO 50 mikrogramov/vpih pršilo za nos, suspenzija

Šifra:149485
Količina:10 g suspenzije za 60 vpihov
Vrsta:Zdravilo
Proizvajalec:Lek
Logotip
Cena z DDV:12,88 €

Več informacij

Želite več informacij o izdelku?

Pokličite nas Pošljite povpraševanje
Brezplačna poštnina

Brezplačna poštnina

Za vse nakupe nad 40,00 € (z izjemo zdravil).

Varen nakup

Varen nakup

Opravite nakup brez tveganja zlorabe!

Možnost nakupa s kreditno kartico

Možnost nakupa s kreditno kartico

Hitro in enostavno plačilo.

Zdravilo Mommox RINO se uporablja za zdravljenje simptomov senenega nahoda pri odraslih.

SESTAVA

1 vpih vsebuje 50 mikrogramov mometazonfuroata (v obliki mometazonfuroata monohidrata). Pomožne snovi: mikrokristalna celuloza, natrijev karmelozat, glicerol, citronska kislina monohidrat, natrijev citrat dihidrat, polisorbat 80, benzalkonijev klorid, voda za injekcije

DELOVANJE

Pršilo Mommox RINO vsebuje učinkovino mometazonfuroat. Mometazonfuroat je kortikosteroid, ki blaži vnetje. Z zmanjšanjem otekanja in draženja nosne sluznice se zmanjša kihanje, srbenje, zamašenost in izcedek iz nosu, ki so posledica senenega nahoda. Seneni nahod je alergijska reakcija, ki se pojavi zaradi preobčutljivosti na cvetni prah dreves, trav, plevela, plesni in spor gliv. Zdravilo Mommox RINO uporabljamo za zdravljenje simptomov senenega nahoda (sezonski alergijski rinitis) pri odraslih, po postavitvi diagnoze.

ODMERJANJE

Priporočeni odmerek sta 2 vpiha v vsako nosnico 1-krat dnevno. Ko so simptomi pod nadzorom, zmanjšajte dnevni odmerek na 1 vpih v vsako nosnico, 1-krat dnevno. Če se simptomi poslabšajo, povečajte odmerek na 2 vpiha v vsako nosnico 1-krat dnevno. Zdravilo Mommox RINO lahko pri nekaterih bolnikih bolezenske znake ublaži v 12 urah po prvi uporabi, vendar se polni učinek v prvih dveh dneh še ne pokaže. Če imate zaradi senenega nahoda hude težave, je treba pričeti z zdravljenjem nekaj dni pred začetkom sezone cvetenja. Ob koncu sezone cvetenja bi se morali simptomi senenega nahoda izboljšati. Če izboljšanja simptomov ni ali pa je lajšanje simptomov nezadostno, se po največ 14 dneh posvetujte z zdravnikom.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravila Mommox RINO ne smete uporabljati dlje kot 3 mesece brez posveta z zdravnikom. Če se znaki bolezni po največ 14 dneh ne izboljšajo ali pa je lajšanje simptomov nezadostno, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravila ne uporabljajte :
- če ste alergični na mometazonfuroat ali katero koli pomožno sestavino tega zdravila,
- če imate nezdravljeno okužbo nosu,
- če ste imeli pred kratkim kirurški poseg ali poškodbo nosu (Pršila za nos ne smete uporabljati, dokler se rana ne zaceli).
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE