UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Venitan forte 10 mg/100 i.e. v 1 g gela 100 g

Šifra:125970
Količina:100 g
Vrsta izdelka:Zdravilo
Proizvajalec:Lek
Navodila za uporabo
Cena z DDV: 14,38 EUR
Zdravilo Venitan forte uporabljamo pri obolenjih ven, topih poškodbah in preprečevanju in zdravljenju brazgotin.

SESTAVA

1 g gela vsebuje 10 mg escina in 100 i. e. natrijevega heparinata. Pomožne snovi so dekspantenol, alantoin, natrijev metilparahidroksibenzoat (E219), natrijev hidroksid (E524), karbomer, simetikon (E900), propilenglikol (E1520) in prečiščena voda.

DELOVANJE

Zdravilo Venitan Forte vsebuje 2 učinkovini: - escin, iz semen navadnega divjega kostanja, deluje na vene in kapilare, tako da zmanjša otekanje, pospeši krvni obtok in izboljša presnovo v prizadetem tkivu, - heparin, ki ga najdemo tudi v našem telesu in preprečuje strjevanje krvi, nastajanje krvnih strdkov in lokalno uporabljen deluje tudi protivnetno. Prehod obeh učinkovin skozi kožo pospešujeta dekspantenol in alantoin. Obe pomožni snovi sodelujeta pri obnovi kože, alantoin pa deluje tudi protivnetno. Zdravilo uporabljamo pri: - krčnih žilah, trombozi, tromboflebitisu, flebitisu in posttrombotičnemu sindromu, - lokalnem zdravljenju podplutb, udarnin in zmečkanin, - preprečevanju nastanka pooperativnih in drugih brazgotin.

ODMERJANJE

Odrasli in otroci, starejši od 12 let: 1 x do 3 x na dan nanesite tanko plast gela na prizadeti predel nepoškodovane kože.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. Ne uporabljajte zdravila, če ste preobčutljivi na katerokoli sestavino zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 

Zdravila Venitan Forte ne smete nanašati na poškodovano kožo (opekline, ekcem ali odprte rane).
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.