UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Nalgesin S 275 mg filmsko obložene tablete 30 filmsko obloženih tablet

Šifra:146196
Količina:30 filmsko obloženih tablet
Vrsta izdelka:Zdravilo
Proizvajalec:Krka
Navodila za uporabo
Cena z DDV: 10,10 EUR
Nalgesin S 275 mg filmsko obložene tablete Nalgesin S blaži bolečine in vnetje ter znižuje povišano telesno temperaturo.

SESTAVA

1 filmsko obložena tableta vsebuje 275 mg natrijevega naproksenata, kar ustreza 251 mg naproksena. Pomožne snovi: - jedro tablete: povidon, mikrokristalna celuloza (E460), smukec (E553b) in magnezijev stearat (E572) - filmska obloga: hipromeloza (E464), titanov dioksid (E171), makrogol 8000 in indigotin (E132)

DELOVANJE

Nalgesin S vsebuje učinkovino naproksen, ki blaži bolečine in vnetje ter znižuje povišano telesno temperaturo. Tablete Nalgesin S so dobro topne, zato začne zdravilo hitro delovati. Uporabljamo ga pri: - glavobolu in zobobolu, - bolečinah v mišicah, sklepih in hrbtenici, - preprečevanju in lajšanju migrene, - menstrualnih bolečinah, - bolečinah v mišicah in sklepih, ki spremljajo prehlad in gripo, - okužbah kot dopolnitev zdravljenja (za lajšanje bolečin, vnetja in vročine).

ODMERJANJE

Odrasli in otroci, stari 12 let in več: Običajni odmerek je 1 tableta vsakih 8 do 12 ur, (največ 3 tablete na dan). Začetni odmerek je lahko dvojen. Tableti lahko vzamete naenkrat ali z enournim presledkom. Bolniki, starejši od 65 let: 1 tableta po potrebi vsakih 12 ur, razen če se s svojim zdravnikom niste dogovorili drugače. Tablete jemljite z nekaj tekočine pred jedjo, med njo ali po njej.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Nalgesin S tablete so namenjene kratkotrajnemu zdravljenju, zato brez posveta z zdravnikom, zdravila ne jemljite več kot 3 dni za zniževanje zvišane telesne temperature oziroma 5 dni za lajšanje bolečine.
Uporaba zdravila Nalgesin S pri otrocih, starih od 2 do 12 let ni primerna za samozdravljenje. Zdravila Nalgesin S ne dajajte otrokom, mlajšim od 2 let.

Ne jemljite zdravila Nalgesin S:
- če ste alergični na natrijev naproksenat ali katero koli sestavino zdravila,
- če ste preobčutljivi za acetilsalicilno kislino in druga nesteroidna protivnetna zdravila in ste po njihovi uporabi imeli težave z dihanjem (bronhialno astmo), koprivnico (urtikarijo) ali vneto nosno sluznico (rinitis),
- če imate razjedo na želodcu ali dvanajstniku,
- če imate hudo jetrno ali ledvično okvaro,
- če imate hudo srčno popuščanje,
- če ste v tretjem trimesečju nosečnosti.
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti