Osrednja vsebina
Prikaz za slabovidne

Navigacija

Zapri navigacijo

Zapri navigacijo

Galenski laboratorij

Galenski laboratorij Dolenjskih lekarn Novo mesto nadaljuje tradicijo Lekarne Novo mesto.

Galenski laboratorij

V poznih 70. letih prejšnjega stoletja je bil ustanovljen priročni galenski laboratorij, ki je deloval v skupnih prostorih z Lekarno Novo mesto, a kmalu so le-ti postali pretesni.

S selitvijo Lekarne Novo mesto na desni breg Krke leta 1989, se je preselil v svoje nove prostore tudi galenski laboratorij, kateremu se je pridružil še kontrolno-analizni labotratorij.

Današnji galenski laboratorij deluje na isti lokaciji, v vmesnem času je doživel nekaj prenovitev prostorov, zadnjo letos s posodobitvijo prezračevalnega sistema.

V Galenskem laboratoriju Dolenjskih lekarn za potrebe svojih lekarn v maloserijski proizvodnji izdelujemo čez 100 različnih galenskih izdelkov (kreme, mazila, gele, praške, raztopine, sirupe, svečke, vaginalne globule in tinkture).

Galenske izdelke izdelujemo po predpisih farmakopej in tradicionalnih recepturah po načrtovanih tehnoloških postopkih.

Roki uporabe galenskih izdelkov so krajši, saj dodajamo konzervanse v najmanjši možni meri.

Kakovost naših izdelkov zagotavljamo z doslednim upoštevanjem farmakopejskih predpisov, veljavne zakonodaje in načel dobre proizvodne prakse glede osebja, prostorov, opreme ter dokumentacije. Procesno in končno kontrolo izdelkov ter polizdelkov vrši naš kontrolno-analizni laboratorij.

Naš skupni cilj je izdelati in sprostiti v promet kakovostne, varne in učinkovite izdelke galenskega laboratorija, pri tem pa ohraniti vez z naravo in tradicijo.

Izdelki galenskega laboratorija

Izdelke galenskega laboratorija si lahko ogledate tukaj.

×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE