Galenski laboratorij

Galenski laboratorij Dolenjskih lekarn Novo mesto nadaljuje tradicijo Lekarne Novo mesto.

V poznih 70. letih prejšnjega stoletja je bil ustanovljen priročni galenski laboratorij, ki je deloval v skupnih prostorih z Lekarno Novo mesto, a kmalu so le-ti postali pretesni.

S selitvijo Lekarne Novo mesto na desni breg Krke leta 1989, se je preselil v svoje nove prostore tudi galenski laboratorij, kateremu se je pridružil še kontrolno-analizni labotratorij.

Današnji galenski laboratorij deluje na isti lokaciji, v vmesnem času je doživel nekaj prenovitev prostorov, zadnjo letos s posodobitvijo prezračevalnega sistema.

V Galenskem laboratoriju Dolenjskih lekarn za potrebe svojih lekarn v maloserijski proizvodnji izdelujemo čez 100 različnih galenskih izdelkov (kreme, mazila, gele, praške, raztopine, sirupe, svečke, vaginalne globule in tinkture).

Galenske izdelke izdelujemo po predpisih farmakopej in tradicionalnih recepturah po načrtovanih tehnoloških postopkih. Roki uporabe galenskih izdelkov so krajši, saj dodajamo konzervanse v najmanjši možni meri.

Kakovost naših izdelkov zagotavljamo z doslednim upoštevanjem farmakopejskih predpisov, veljavne zakonodaje in načel dobre proizvodne prakse glede osebja, prostorov, opreme ter dokumentacije.
Procesno in končno kontrolo izdelkov ter polizdelkov vrši naš kontrolno-analizni laboratorij.


Naš skupni cilj je izdelati in sprostiti v promet kakovostne, varne in učinkovite izdelke galenskega laboratorija, pri tem pa ohraniti vez z naravo in tradicijo.

Izdelki galenskega laboratorija

Izdelke galenskega laboratorija si lahko ogledate tudi v naših predstavitvenih brošurah na spodnjih povezavah:
čaji z vrečkamsirupi za kašelj

FARMACEVT SVETUJE

Nasveti in predlogi naših farmacevtov.

POGOSTA VPRAŠANJA

Imate vprašanja? Preberite si pogosto zastavljena vprašanja.

DARILNI BON

Ideja za darilo? Podarite darilni
bon Dolenjskih lekarn.

Dolenjske lekarne praznujemo 40 let

Dolenjske lekarne praznujemo 40 let
PREBERI VEČ >
29 MAR2018

Zdravju prijazni dezodoranti

Potenje je naraven proces, s katerim telo uravnava telesno temperaturo in izloča toksine.
PREBERI VEČ >
04 APR2018

Gripa - farmacevt svetuje

Gripa je zelo nalezljiva bolezen in se z lahkoto širi med prebivalci. Običajno največje število obolelih beležimo konec januarja in začetek februarja.
PREBERI VEČ >
07 FEB2018