Osrednja vsebina
Prikaz za slabovidne

Navigacija

Zapri navigacijo

Zapri navigacijo

Lekadol 500 mg filmsko obložene tablete

Lekadol 500 mg filmsko obložene tablete
Šifra:104507
Količina:30 filmsko obloženih tablet
Vrsta:Zdravilo
Proizvajalec:Lek
Logotip
Cena z DDV:10,12 €

Več informacij

Želite več informacij o izdelku?

Pokličite nas Pošljite povpraševanje
Brezplačna poštnina

Brezplačna poštnina

Za vse nakupe nad 40,00 € (z izjemo zdravil).

Varen nakup

Varen nakup

Opravite nakup brez tveganja zlorabe!

Možnost nakupa s kreditno kartico

Možnost nakupa s kreditno kartico

Hitro in enostavno plačilo.

Lekadol filmsko obložene tablete uporabljamo za lajšanje bolečine in zniževanje povišane telesne temperature.

SESTAVA

1 filmsko obložena tableta vsebuje 500 mg paracetamola. Pomožne sestavine: - jedro: natrijev karboksimetilškrob (vrsta A), mikrokristalna celuloza (E460), predgelirani škrob, stearinska kislina, magnezijev stearat (E572); - obloga: hipromeloza (E464), hidroksipropilceluloza (E463), titanov dioksid (E171), aroma limone, smukec (E553b).

DELOVANJE

Zdravilo Lekadol vsebuje učinkovino paracetamol. Deluje tako, da lajša bolečine in znižuje zvišano telesno temperaturo. Lekadol ne draži želodčne sluznice, zato ga lahko jemljejo tudi bolniki z želodčnimi težavami in z rano na želodcu ali dvanajstniku. Tablete so ovalne, zato jih lažje pogoltnete. Zaradi filmske obloge nimajo neprijetnega okusa. Zdravilo je namenjeno odraslim in otrokom, starim več kot 6 let. Zdravilo Lekadol lahko jemljete pri: − blagih do zmernih bolečinah (glavobol, zobobol, bolečine med menstruacijo), − bolečinah pri poškodbah ter po zdravniških in zobozdravniških posegih, − revmatičnih bolečinah (pri osteoartrozi in kratkotrajnih bolečinah v križu, ki so posledica nepravilne drže, natega križa ali športnih poškodb), − bolečinah v mišicah in sklepih pri prehladu in gripi, − povišani telesni temperaturi, ki spremlja bakterijske in virusne okužbe.

ODMERJANJE

Odrasli in mladostniki, starih več kot 12 let lahko vzamejo 1 do 2 tableti na 4 do 6 ur, vendar ne več kot 8 tablet na dan. Otroci, stari od 6 do 12 let lahko vzamejo ½ do 1 tableto na 4 do 6 ur, vendar ne več kot 4 tablete na dan. Med posameznimi odmerki naj bo vsaj 4 ure presledka. Tableto pogoltnite z zadostno količino tekočine. Hrana lahko upočasni delovanje zdravila, zato priporočamo, da tableto zaužijete vsaj 1 uro pred jedjo, da dosežete hitrejši učinek.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Lekadol je namenjeno za kratkotrajno uporabo. Za lajšanje bolečin lahko jemljete zdravilo Lekadol največ 7 dni, otroci pa največ 5 dni. Za zniževanje zvišane telesne temperature lahko zdravilo jemljete največ 3 dni. Če se stanje po tem času ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravila ne uporabljajte, če imate hujše motnje delovanja jeter.
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE