Osrednja vsebina
Prikaz za slabovidne

Navigacija

Zapri navigacijo

Zapri navigacijo

Nalgesin S 275 mg filmsko obložene tablete

Šifra:146196
Količina:30 filmsko obloženih tablet
Vrsta:Zdravilo
Proizvajalec:Krka
Logotip
Cena z DDV:10,10 €

Več informacij

Želite več informacij o izdelku?

Pokličite nas Pošljite povpraševanje
Brezplačna poštnina

Brezplačna poštnina

Za vse nakupe nad 40,00 € (z izjemo zdravil).

Varen nakup

Varen nakup

Opravite nakup brez tveganja zlorabe!

Možnost nakupa s kreditno kartico

Možnost nakupa s kreditno kartico

Hitro in enostavno plačilo.

Nalgesin S blaži bolečine in vnetje ter znižuje povišano telesno temperaturo.

SESTAVA

1 filmsko obložena tableta vsebuje 275 mg natrijevega naproksenata, kar ustreza 251 mg naproksena. Pomožne snovi: - jedro tablete: povidon, mikrokristalna celuloza (E460), smukec (E553b) in magnezijev stearat (E572) - filmska obloga: hipromeloza (E464), titanov dioksid (E171), makrogol 8000 in indigotin (E132)

DELOVANJE

Nalgesin S vsebuje učinkovino naproksen, ki blaži bolečine in vnetje ter znižuje povišano telesno temperaturo. Tablete Nalgesin S so dobro topne, zato začne zdravilo hitro delovati. Uporabljamo ga pri: - glavobolu in zobobolu, - bolečinah v mišicah, sklepih in hrbtenici, - preprečevanju in lajšanju migrene, - menstrualnih bolečinah, - bolečinah v mišicah in sklepih, ki spremljajo prehlad in gripo, - okužbah kot dopolnitev zdravljenja (za lajšanje bolečin, vnetja in vročine).

ODMERJANJE

Odrasli in otroci, stari 12 let in več: Običajni odmerek je 1 tableta vsakih 8 do 12 ur, (največ 3 tablete na dan). Začetni odmerek je lahko dvojen. Tableti lahko vzamete naenkrat ali z enournim presledkom. Bolniki, starejši od 65 let: 1 tableta po potrebi vsakih 12 ur, razen če se s svojim zdravnikom niste dogovorili drugače. Tablete jemljite z nekaj tekočine pred jedjo, med njo ali po njej.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Nalgesin S tablete so namenjene kratkotrajnemu zdravljenju, zato brez posveta z zdravnikom, zdravila ne jemljite več kot 3 dni za zniževanje zvišane telesne temperature oziroma 5 dni za lajšanje bolečine.
Uporaba zdravila Nalgesin S pri otrocih, starih od 2 do 12 let ni primerna za samozdravljenje. Zdravila Nalgesin S ne dajajte otrokom, mlajšim od 2 let.

Ne jemljite zdravila Nalgesin S:
- če ste alergični na natrijev naproksenat ali katero koli sestavino zdravila,
- če ste preobčutljivi za acetilsalicilno kislino in druga nesteroidna protivnetna zdravila in ste po njihovi uporabi imeli težave z dihanjem (bronhialno astmo), koprivnico (urtikarijo) ali vneto nosno sluznico (rinitis),
- če imate razjedo na želodcu ali dvanajstniku,
- če imate hudo jetrno ali ledvično okvaro,
- če imate hudo srčno popuščanje,
- če ste v tretjem trimesečju nosečnosti.
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE