Osrednja vsebina
Prikaz za slabovidne

Navigacija

Zapri navigacijo

Zapri navigacijo

Pikovit forte obložene tablete

Šifra:351326
Količina:30 filmsko obloženih tablet
Vrsta:Zdravilo
Proizvajalec:Krka
Logotip
Cena z DDV:6,49 €

Več informacij

Želite več informacij o izdelku?

Pokličite nas Pošljite povpraševanje
Brezplačna poštnina

Brezplačna poštnina

Za vse nakupe nad 40,00 € (z izjemo zdravil).

Varen nakup

Varen nakup

Opravite nakup brez tveganja zlorabe!

Možnost nakupa s kreditno kartico

Možnost nakupa s kreditno kartico

Hitro in enostavno plačilo.

Zdravilo Pikovit forte vsebuje 11 vitaminov.

SESTAVA

1 obložena tableta vsebuje 5000 i.e. vitamina A (retinol), 400 i.e. vitamina D3 (holekalciferola), 60 mg vitamina C (askorbinske kisline), 20 mg nikotinamida, 15 mg vitamina E (alfa-tokoferilacetata), 10 mg kalcijevega pantotenata, 2,00 mg vitamina B6 (piridoksinijevega klorida), 1,70 mg vitamina B2 (riboflavina), 1,50 mg vitamina B1 (tiaminijevega nitrata), 0,40 mg folne kisline in 6,00 µg vitamina B12 (cianokobalamina). Pomožne snovi so maltitol (E965), tekoči maltitol, manitol (E421), aspartam (E951), aroma mandarine, polisorbat 80, glicerol, deviško ricinusovo olje, magnezijev stearat (E470b), brezvoden koloidni silicijev dioksid, titanov dioksid (E171), betakaroten (E160a), farmacevtski voski (čebelji vosek, karnauba vosek, šelak (E904)) in povidon.

DELOVANJE

Zdravilo Pikovit forte vsebuje vitamine, ki so snovi z visoko biološko vrednostjo in uravnavajo številne biokemične procese v telesu (pri presnovi ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob). Vitamini skupine B (B1, B2, B6, B12, pantotenska kislina in nikotinamid) sodelujejo pri delovanju živčevja. Folna kislina je pomembna za nastajanje in obnavljanje krvničk ter za njihovo pravilno delovanje. Vitamin A je potreben za razvoj epitelnih celic in za sintezo vidnega pigmenta. Vitamin D uravnava porabo kalcija in omogoča pravilno mineralizacijo kosti in zob. Vitamin C pospešuje absorpcijo železa in sodeluje v številnih oksidoredukcijskih procesih v telesu. Vitamin E je fiziološki antioksidant, ki varuje celične membrane pred poškodbami. Zdravilo Pikovit forte priporočamo pri povečanih potrebah po vitaminih in kot dodatek nezadostni ali osiromašeni prehrani, ko raznovrstna in redna prehrana ne zadošča: - pri preutrujenosti in slabi koncentraciji šolskih otrok, - pri telesnih obremenitvah (aktivni in rekreativni šport), - pri neredni in enolični prehrani, ki ne vsebuje dovolj svežega sadja in zelenjave, - pri pomanjkanju teka, - kot dodatek po zdravljenju z antibiotiki. Zdravilo ne vsebuje sladkorja, zato ne škoduje zobem.

ODMERJANJE

Otroci, starejši od 14 let: raztopijo v ustih 1 obloženo tableto na dan po jedi. Pri pomanjkanju apetita naj jemljejo obložene tablete 2 meseca, pri drugih težavah pa 1 mesec 2 x do 3 x na leto. Otroci od 7. do 14. leta naj to zdravilo jemljejo samo po nasvetu zdravnika ali farmacevta.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. Ne uporabljajte zdravila, če ste preobčutljivi na katerokoli sestavino zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 

Zdravilo Pikovit ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano, zato je potrebno poskrbeti, da je otrokova prehrana tudi med jemanjem zdravila Pikovit uravnotežena in raznovrstna.
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE