UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Septanazal za odrasle 1mg/50 mg v 1 ml pršilo za nos, raztopina 10 ml

Šifra:146083
Količina:10 ml
Vrsta izdelka:Zdravilo
Proizvajalec:Krka
Navodila za uporabo
Cena z DDV: 8,81 EUR
Septanazal za odrasle 1mg/50 mg v 1 ml pršilo za nos, raztopina Pršilo za nos Septanazal za odrasle uporabljamo za zmanjšanje občutka zamašenega nosu.

SESTAVA

1 vpih vsebuje 0,1 mg ksilometazolinijevega klorida in 5,0 mg dekspantenola. Pomožne snovi: kalijev dihidrogenfosfat, natrijev hidrogenfosfat dodekahidrat, prečiščena voda.

DELOVANJE

Pršilo za nos Septanazal za odrasle vsebuje ksilometazolinijev klorid in dekspantenol. Ksilometazolinijev klorid zoži žile v nosni sluznici, zmanjša nabreklost nosne sluznice in izločanje sluzi ter tako zmanjša občutek zamašenega nosu. Dekspantenol ščiti nosno sluznico in pospešuje njeno celjenje. Zdravilo je namenjeno za zdravljenje odraslih in otrok, starejših od 6 let. Zdravilo Septanazal za odrasle uporabljamo: - za zmanjšanje nabreklosti nosne sluznice pri vnetju nosne sluznice in pospešitev celjenja poškodb sluznice, - lajšanje nealergijskega vnetja nosne sluznice (vazomotoričnega rinitisa), - po kirurškem posegu (za lažje dihanje skozi nos).

ODMERJANJE

Odrasle in otroci, starejši od 6 let: 1 vpih v vsako nosnico po potrebi, do 3-krat na dan.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Pršilo Septanazal za odrasle je namenjeno kratkotrajnem zdravljenju (do 7 dni). Če se znaki bolezni v 3 dneh ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom. Po prenehanju dolgotrajnega zdravljenja s ksilometazolinom se lahko pojavi otekanje sluznice nosu. Da bi to preprečili, naj bo obdobje zdravljenja čim krajše. Zdravilo lahko ponovno uporabite šele po večdnevni prekinitvi.

Zdravila Septanazal ne uporabljajte:
- če ste alergični na ksilometazolinijev klorid, dekspantenol ali katero koli sestavino tega zdravila,
- če imate suho vnetje nosne sluznice s krastami,
- če so vam kirurško odstranili hipofizo ali ste imeli drug poseg, pri katerem so bile izpostavljene možganske ovojnice,
- za zdravljenje otrok, mlajših od 6 let.
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti