UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Septabene z okusom evkalipta 3 mg/1 mg pastile 16 pastil

Šifra:146975
Količina:16 pastil
Vrsta izdelka:Zdravilo
Proizvajalec:Krka
Navodila za uporabo
Cena z DDV: 7,53 EUR
Septabene z okusom evkalipta 3 mg/1 mg pastile Zdravilo Septabene uporabljamo pri obolenju ustne votline in žrela (vnetje, bolečine).

SESTAVA

1 pastila vsebuje 3 mg benzidaminijevega klorida in 1 mg cetilpiridinijevega klorida. Pomožne snovi so eterično olje evkalipta, levomentol, citronska kislina (E330), sukraloza (E955), izomalt (E953) in briljantno modro FCF (E133).

DELOVANJE

Zdravilo Septabene vsebuje benzidaminijev klorid, ki deluje protivnetno in protibolečinsko (analgetično), in cetilpiridinijev klorid, ki je antiseptik. Zdravilo uporabljamo pri draženju v žrelu, ustih in dlesnih ter pri vnetju (gingivitis, faringitis in laringitis). Zdravilo lajša bolečine, vnetja, oteklino, rdečino in razkužuje ustno votlino in žrelo.

ODMERJANJE

Odrasli in otroci, starejši od 12 let: v ustih počasi raztopite 3 do 4 pastile na dan, na 3 do 6 ur. Otroci, med 6. in 12. letom: v ustih počasi raztopite 3 pastile na dan, na 3 do 6 ur. Zdravila ne vzemite tik pred ali po umivanju zob. Če izboljšanja ni v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom. Zdravilo lahko jemljete do 7 dni.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. Ne uporabljajte zdravila, če ste preobčutljivi na katerokoli sestavino zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 

Zdravilo ni primerne za otroke, mlajše od 6 let.
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti