Osrednja vsebina
Prikaz za slabovidne

Navigacija

Zapri navigacijo

Zapri navigacijo

Hrast, skorja

Hrast, skorja
Šifra:601845
Količina:100 g
Vrsta:Galenski izdelek
Proizvajalec:Dolenjske lekarne
LogotipGalenski labaratorij
Cena z DDV:6,83 €

Več informacij

Želite več informacij o izdelku?

Pokličite nas Pošljite povpraševanje
Brezplačna poštnina

Brezplačna poštnina

Za vse nakupe nad 40,00 € (z izjemo zdravil).

Varen nakup

Varen nakup

Opravite nakup brez tveganja zlorabe!

Možnost nakupa s kreditno kartico

Možnost nakupa s kreditno kartico

Hitro in enostavno plačilo.

Skorja hrasta vsebuje čreslovine, ki na površini kože in sluznic tvotijo zaščitni sloj, le-ta pomiri razdraženo, vneto kožo in sluznic ter jo varuje pre draženjem.
Zdravilni čaj HRASTOVA SKORJA se uporablja za lajšanje težav pri driski, ki je posledica okužbe prebavil. Pomaga pri blagih vnetjih sluznice ust in žrela, kožnih obolenj, vnetjih sluznice v predelu zadnjika in zunanjega spolovila ter pri zunanjih hemeroidih.

SESTAVA

Zdravilni čaj vsebuje 100 g skorje hrasta (Quercus species, cortex).

NAVODILA ZA UPORABO

Pri težavah s drisko: eno čajno žličko skorje hrasta prelijte z 2 dl hladne vode, dobro premešajte, segrejte do vretja in kratko povrite, pokrito pustite stati nekaj minut in nato precedite. Tako sveže pripravljen čaj pijte trikrat dnevno. Zdravilnega čaja ne uživajte več kot 3 do 4 dni zapored.

Priprava kopeli pri kožnih vnetjih, vnetjih sluznice v predelu zadnjika in zunanjega spolovila ter hemeroidih: tri čajne žlice skorje hrasta prelijte z 1 litrom vode, kratko prevrite in precedite. Prevretek dodajte kopeli, v kateri 20 minut namakajte ptizadete dele telesa (priporočljiva temperatura kopeli je 31-37 stopinj). Kopel pripravite na začetku zdravljenja enkrat dnevno, kasneje pa dvakrat do trikrat tedensko.

Priprava tekočine za izpiranje, grgranje in obkladke: tri žlice skorje hrasta prelijte z 1 litrom hladne vode, prevrite in odstavite. Po nekaj minutah precedite in ohlajen pripravek uporabite 2- do 3-krat na dan.

OPOZORILA

Če se vam stanje pri driski ne izboljša v 2 do 3 dneh oziroma v 1 tednu pri vnetjih sluznice ust in žrela, vnetnih kožnih obolenjih, vnetjih sluznice v predelu zadnjika in zunanjih spolovil ter hemoroidih, ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.
Posvet z zdravnikom je nujen ob pojavu vročine ali krvi v blatu in tudi ob pojavu hemoroidov, da se izključi možnost morebitnega resnejšega obolenja.
Previdnost pri uporabi kopeli celega telesa je potrebna pri bolnikih s povišanim krvnim tlakom.
V obdobju nosečnosti, dojenja in pri odtrocih do 12. leta starosti se pred uporabo čaja posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

MEDSEBOJNO DELOVANJE Z DRUGIMI ZDRAVILI

Iz previdnostnih razlogov zaužijte zdravilni čaj vsaj eno uro pred oziroma po zaužitju drugih zdravil, saj je ob sočasni uporabi zdravilnega čaja učinek drugih zdravil lahko zakasnjen.

KONTRAINDIKACIJE

Zdravilnega čaja ne uživajte ob preobčutljivosti na hrasta ali sorodne rastline.
Kopeli celega telesa ne uporabljajte pri obsežnejših poškodbah kože in na velikih odprtih ranah, pri akutnih kožnih obolenjih, pri visoki vročini, pri hujših okužbah in hujših motnjah krvnega obtoka ter pri oslabljenem delovanju srca.

Shranjujte pri temperaturi do 25 °C

SHRANJUJTE NA SUHEM IN TEMNEM MESTU, NEDOSEGLJIVO OTROKOM!​

Hrastova skorja se izdaja v lekarnah brez recepta.
Hrastova skorja je galenski izdelek.
Hrastova skorja je ročno polnjena v galenskem laboratoriju Dolenjskih lekarn Novo mesto.

Vsebina: 100 g
Izdelek Galenskega laboratorija
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE