UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Ibubel LIN 400 mg filmsko obložene tablete 10 tablet

Šifra:149905
Količina:10 tablet
Vrsta izdelka:Zdravilo
Proizvajalec:Belupo
Navodila za uporabo
Cena z DDV: 6,71 EUR
Ibubel LIN 400 mg filmsko obložene tablete Zdravilo za kratkotrajno lajšanje bolečine in vnetja ter za zniževanje povišane telesne temperature.

SESTAVA

Ena filmsko obložena tableta vsebuje 684 mg ibuprofenijevega lizinata, kar ustreza 400 mg ibuprofena. Druge sestavine zdravila so: Jedro tablete: povidon K30 (E1201), hipromeloza (15 mPas) (E464), Prosolv SMCC 90 (mikrokristalna celuloza in koloidni silicijev dioksid), natrijev karboksimetilškrob (vrsta A), smukec (E553b), magnezijev stearat. Filmska obloga tablete: makrogol in polivinilalkohol, graftkopolimer (Kollicoat IR), smukec (E553b), titanov dioksid (E171).

DELOVANJE

Ibubel LIN vsebuje ibuprofen, ki sodi v skupino nesteroidnih protivnetnih učinkovin. Blaži bolečino in vnetje ter znižuje povišano telesno temperaturo. Ibuprofen se iz tablete hitro sprošča. Učinek se pojavi po približno 30 minutah. Zdravilo IBUBEL LIN je namenjeno za zdravljenje: - blagih do zmernih bolečin različnega izvora (bolečine v hrbtu, mišicah in sklepih, zobobol, menstrualne bolečine, nevropatske bolečine), - akutne faze migrene z ali brez avre in za zdravljenje tenzijskega glavobola, - bolečine zaradi običajnega prehlada in gripe.

ODMERJANJE

Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let in s telesno maso najmanj 40 kg: Zdravljenje začnite z 1 filmsko obloženo tableto. Celo tableto zaužijte z dovolj tekočine. Bolnikom z občutljivim želodcem se priporoča jemanje tega zdravila s hrano. Če je potrebno vzemite 1 filmsko obloženo tableto vsake 4 ure, vendar ne več kot 3 tablete na dan. Če nimate simptomov, prenehajte z zdravljenjem.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Ibubel je namenjeno za kratkotrajno uporabo. Če morajo mladostniki zdravilo jemati več kot 3 dni ali pa se simptomi poslabšajo, se je treba posvetovati z zdravnikom. Prav tako se morajo z zdravnikom posvetovati odrasli, če se simptomi poslabšajo ali trajajo več kot 3 dni (v primeru migrene) oz. 4 dni (v primeru bolečine). Dolgotrajno jemanje katerega koli analgetika zaradi glavobola lahko glavobol poslabša. V takem primeru se je treba posvetovati z zdravnikom in zdravljenje prekiniti.

Zdravila ne uporabljajte:
- če so se po jemanju ibuprofena ali drugih nesteroidnih protivnetnih zdravil pojavili izbokli srbeči izpuščaji, otekanje obraza, ustnic in žrela ali oteženo dihanje,
- če imate želodčno razjedo,
- če imate hudo srčno popuščanje, jetrno ali ledvično okvaro,
- povečano tveganje za krvavitve,
- če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti,
- za zdravljenje otrok, mlajših od 12 let in otrok s telesno maso manjšo od 40 kg.
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti