UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Lekarniške storitve

Dobro počutje in zdravje sta ključ do kakovostnega življenja. Odslej se lahko o svojih zdravilih in drugih izdelkih za varovanje zdravja z magistrom farmacije individualno posvetujete tudi v vaši lekarni. Storitvi, s katerima želimo farmacevti izboljšati kakovosti zdravljenja z zdravili, sta osebna kartica zdravil in pregled uporabe zdravil. Z novim, bolj poglobljenim pristopom obravnave bolnikov, želimo omogočimo, da bolniki bolje spoznajo pravilen način uporabe zdravil in s pomočjo farmacevta odkrijejo in razrešijo morebitne neželene učinke.


Osebna kartica zdravil je celovit in podroben zapis vaših zdravil in prehranskih dopolnil. Predstavlja torej načrt zdravljenja z zdravili, z odmerjanjem, načinom uporabe in posebnimi opozorili.
Zakaj bi jo imeli?
 • Farmacevt vas opozori na morebitne interakcije med zdravili in s hrano.
 • Dobite pregledna navodila za jemanje zdravil.
 • Pokažete jo v lekarni ob nakupu zdravil in drugih izdelkov.
 • Pokažete jo osebnemu zdravniku ali specialistu preden vam predpišejo novo zdravilo.
 
Posebej je priporočljiva za bolnike, ki:
 • jemljejo več zdravil hkrati,
 • jim zdravila predpisuje več zdravnikov,
 • so napoteni k specialistu ali v bolnišnico.


Pregled uporabe zdravil je storitev, ki vam zagotavlja vse pomembne informacije  o pravilni in varni uporabi zdravil in prehranskih dopolnil za vaše zdravstvene težave.
Zakaj je za vas pomembna ta storitev?
 • Za učinkovito zdravljenje: da boste več vedeli o svoji bolezni in zdravljenju z zdravili.
 • Za enostavno in pravilno uporabo zdravil: da dobite načrt zdravljenja in z njegovo pomočjo ne pozabite, ne zamenjate ali nehote ne podvojite zdravila.
 • Za vašo varnost: da boste uporabljali več zdravil hkrati varno, brez medsebojnih interakcij in da se s pomočjo farmacevtskih nasvetov izognete neželenim učinkom zdravil.

Kdaj vam svetujemo, da uporabite to storitev?
 • če imate več različnih bolezni,
 • če imate vprašanja in težave, povezane z zdravili,
 • če ste dobili novo zdravilo oziroma zamenjali eno ali več zdravil,
 • če vam zdravila predpisuje več zdravnikov ali ste bili odpuščeni iz bolnišnice.

Cena storitve osebna kartica zdravil s popustom znaša 3 EUR (polna cena 5 EUR), pregled uporabe zdravil pa 12 EUR (polna cena 27 EUR). Plačilo storitev je zaenkrat v domeni pacienta, vsekakor pa si farmacevti na dolgi rok želimo, po zgledu nekaterih evropskih držav, da bi se strošek vsaj deloma kril iz zavarovanja.
Obe storitvi veljata eno leto, kar pomeni, da jo lahko pacient ponovno izkoristi, v kolikor pride do spremembe terapije ali novih težav povezanih z zdravili.

 

Aktualne objave

02.03.2020

Nekaj informacij o koronavirusu

Kaj moramo vedeti o koronavirusu?

05.12.2019

Prenovljena lekarna v Škocjanu

Prenovljena lekarna v Škocjanu. V četrtek, 5. decembra 2019, smo odprli prenovljeno lekarno v Škocjanu.

» vse objave
Koledar dogodkov

» vsi dogodki
Zaradi ukrepov povezanih z epidemijo nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) bodo nekatere posovalnice Dolenjskih lekarn Novo mesto p.o. delovale po skrajšanem odpiralnem času od 18. 03. 2020 do preklica.

Lekarna Bršljin in Lekarna Mirna Peč bosta v tem času zaprti.

Hvala za razumevanje.
Zaradi ukrepov povezanih z epidemijo nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) ima stalna dežurna lekarna (Lekarna Novo mesto) od 20.03.2020 do preklica skrajšan delovni čas dežurne službe.

Čas dežuranja:
Ob delavnikih od 20.00 do 22.00 ure.
Ob sobotah od 13.00 do 22.00 ure.
Ob nedeljah in praznikih od 7.00 do 22.00 ure.

Hvala za razumevanje.

V času dežuranja izdajamo zdravila na recepte, predpisana istega dne.
Zaradi ukrepov povezanih z epidemijo nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) smo v Dolenjskih lekarnah Novo mesto p.o. v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto za starejše in tiste krajane KS Bršljin, ki sami nimajo prevoza in možnosti obiska drugih lekarn, od 27. 03. 2020 dalje in do ponovnega odprtja Lekarne Bršljin organizirali dostavo zdravil na dom.
 
Za dostavo zdravil na dom kontaktirajte Lekarno Novo mesto (Kandijska cesta 1, 8000 Novo mesto) vsak delovnik od 8.00 do 10.00, in sicer:
na telefonski številki
07 39 32 918 ali
07 39 32 916 ali
na elektronski naslov: novomesto@dolenjske-lekarne.si.

- Dostava zdravil bo potekala med tednom od ponedeljka do petka.
- Glede na dane razmere in glede na veliko klicev, vas prosimo, da ste potrpežljivi in da, če je to potrebno, pokličete večkrat.
- V primeru, da zdravila naročate preko elektronske pošte, vas prosimo, da posredujete naslednje podatke: Ime in priimek, ime zdravila in jakost zdravila, če je več variant pakiranja, navedite katero pakiranje želite, navedite vaš kontakt kamor vas lahko kontaktiramo. Dolenjske lekarne Novo mesto p.o. vaših osebnih podatkov ne bodo zbirale ali jih kako drugače obdelovale in jih bojo takoj po dostavi zdravil uničile.

 Hvala za razumevanje.
942