UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Lekarniške storitve

Dobro počutje in zdravje sta ključ do kakovostnega življenja. Odslej se lahko o svojih zdravilih in drugih izdelkih za varovanje zdravja z magistrom farmacije individualno posvetujete tudi v vaši lekarni. Storitvi, s katerima želimo farmacevti izboljšati kakovosti zdravljenja z zdravili, sta osebna kartica zdravil in pregled uporabe zdravil. Z novim, bolj poglobljenim pristopom obravnave bolnikov, želimo omogočimo, da bolniki bolje spoznajo pravilen način uporabe zdravil in s pomočjo farmacevta odkrijejo in razrešijo morebitne neželene učinke.


Osebna kartica zdravil je celovit in podroben zapis vaših zdravil in prehranskih dopolnil. Predstavlja torej načrt zdravljenja z zdravili, z odmerjanjem, načinom uporabe in posebnimi opozorili.
Zakaj bi jo imeli?
 • Farmacevt vas opozori na morebitne interakcije med zdravili in s hrano.
 • Dobite pregledna navodila za jemanje zdravil.
 • Pokažete jo v lekarni ob nakupu zdravil in drugih izdelkov.
 • Pokažete jo osebnemu zdravniku ali specialistu preden vam predpišejo novo zdravilo.
 
Posebej je priporočljiva za bolnike, ki:
 • jemljejo več zdravil hkrati,
 • jim zdravila predpisuje več zdravnikov,
 • so napoteni k specialistu ali v bolnišnico.


Pregled uporabe zdravil je storitev, ki vam zagotavlja vse pomembne informacije  o pravilni in varni uporabi zdravil in prehranskih dopolnil za vaše zdravstvene težave.
Zakaj je za vas pomembna ta storitev?
 • Za učinkovito zdravljenje: da boste več vedeli o svoji bolezni in zdravljenju z zdravili.
 • Za enostavno in pravilno uporabo zdravil: da dobite načrt zdravljenja in z njegovo pomočjo ne pozabite, ne zamenjate ali nehote ne podvojite zdravila.
 • Za vašo varnost: da boste uporabljali več zdravil hkrati varno, brez medsebojnih interakcij in da se s pomočjo farmacevtskih nasvetov izognete neželenim učinkom zdravil.

Kdaj vam svetujemo, da uporabite to storitev?
 • če imate več različnih bolezni,
 • če imate vprašanja in težave, povezane z zdravili,
 • če ste dobili novo zdravilo oziroma zamenjali eno ali več zdravil,
 • če vam zdravila predpisuje več zdravnikov ali ste bili odpuščeni iz bolnišnice.

Cena storitve osebna kartica zdravil s popustom znaša 3 EUR (polna cena 5 EUR), pregled uporabe zdravil pa 12 EUR (polna cena 27 EUR). Plačilo storitev je zaenkrat v domeni pacienta, vsekakor pa si farmacevti na dolgi rok želimo, po zgledu nekaterih evropskih držav, da bi se strošek vsaj deloma kril iz zavarovanja.
Obe storitvi veljata eno leto, kar pomeni, da jo lahko pacient ponovno izkoristi, v kolikor pride do spremembe terapije ali novih težav povezanih z zdravili.

 
Koledar dogodkov

» vsi dogodki
Uporabnike Spletne lekarne Dolenjskih lekarn obveščamo, da se z dnem, 22. julij 2020, spreminjajo Splošni pogoji poslovanja. Od tega datum dalje je kupcem izdelkov Spletne lekarne Dolenjskih lekarn omogočeno plačilo s plačilnimi karticami (Visa, Mastercard in Maestro).
Otvoritev Lekarne Drive In Trebnje
Prijazno vabljeni, da nas v ponedeljek, 26. septembra, obiščete v eni izmed naših lekarn, v kateri vam bomo svetovali in podarili knjižico z naslovom Zdravila in otroci. 
Farmacevt svetuje
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti