UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Panadol Extra 500 mg/65 mg filmsko obložene tablete 12 tablet

Šifra:093335
Količina:12 tablet
Vrsta izdelka:Zdravilo
Proizvajalec:GlaxoSmithKline
Navodila za uporabo
Cena z DDV: 5,67 EUR
Zdravilo Panadol Extra uporabljamo za lajšanje bolečine in zniževanje povišane telesne temperature.

SESTAVA

1 filmsko obložena tableta vsebuje 500 mg paracetamola in 65 mg kofeina. Pomožne snovi: - v jedru tablete: koruzni škrob, predgelirani škrob, povidon, kalijev sorbat (E202), smukec (E553b), stearinska kislina, premreženi natrijev karmelozat - v filmski oblogi tablete: hipromeloza (E464), triacetin (E1518)

DELOVANJE

Zdravilo Panadol Extra uporabljamo za lajšanje bolečine in zniževanje povišane telesne temperature. Blaži glavobol (tudi migreno), zobobol, revmatske bolečine, bolečine v hrbtu in mišicah, nevralgijo in bolečine ob menstruaciji. Lajša simptome gripe in prehlada.

ODMERJANJE

Odrasli in otroci, starejših od 12 let: 1 do 2 tableti vsakih 4 do 6 ur, vendar ne več kot 8 tablet na dan. Med posameznimi odmerki naj bo vsaj 4 ure razmaka. Tableto pogoltnite z zadostno količino tekočine.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Panadol Extra je namenjen za kratkotrajno uporabo. Za lajšanje bolečin lahko jemljete zdravilo največ 10 dni, za zniževanje zvišane telesne temperature pa največ 3 dni. Če se stanje po tem času ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.
Če imate hujše motnje delovanja jeter, jemanje zdravila ne priporočamo.
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.