UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Hrastova skorja 100 g

Šifra:601845
Količina:100 g
Vrsta:Galenski izdelek
Proizvajalec:Dolenjske lekarne Novo mesto
Cena z DDV: 6,83 EUR
Hrastova skorja

Zdravilni čaj Hrastova skorja se uporablja za lajšanje težav pri driski, ki je posledica okužbe prebavil. Pomaga tudi pri blagih vnetjih sluznice ust in žrela, vnetnih kožnih obolenjih, vnetjih sluznice v predelu zadnjika in zunanjih spolovil ter pri zunanjih hemoroidih.

SESTAVA

Zdravilni čaj vsebuje 100 g skorje hrasta (Quercus species, cortex).
Hrastova skorja vsebuje do 20 % čreslovin (galotaninov), ki delujejo adstringentno. Na površini kože in sluznic tvorijo zaščitni sloj, ki pomirja razdraženo, vneto kožo in sluznico ter jo varuje pred draženjem.

ODMERJANJE IN NAČIN UPORABE

Pri driski pripravite prevretek tako, da prelijete eno čajno žličko zdravilnega čaja z 2,5 dl hladne vode, dobro premešajte, segrejte do vretja in kratko povrite, pokrito pustite stati nekaj minut in nato precedite. Tako sveže pripravljen čaj pijte trikrat dnevno. Pri vnetjih sluznice ust in žrela pripravite prevretek iz ene čajne žličke zdravilnega čaja in 1 dl vode ter ga večkrat dnevno uporabite za grgranje ali izpiranje. Pri kožnih vnetjih, vnetjih sluznice v predelu zadnjika in zunanjih spolovil ter hemoroidih pripravite prevretek v razmerju dve in pol čajne žličke zdravilnega čaja na 1 liter vode in ga dodajte kopeli, v kateri 20 minut namakajte prizadete dele telesa (priporočljiva temperatura kopeli je 31-37 °C). Kopel pripravite v začetku zdravljenja enkrat dnevno, kasneje pa dvakrat do trikrat tedensko.
Pri vnetnih kožnih obolenjih uporabite prevretek za izpiranje ali pripravo obkladka nekajkrat dnevno.
Za dojenčke uporabite polovične odmerke hrastove skorje!
Zdravljenje kože s hrastovo skorjo naj ne traja več kot 2 tedna. Zdravilnega čaja iz hrastove skorje ne pijte več kot 3-4 dni.

POSEBNA OPOZORILA IN PREVIDNOSTNI UKREPI

Zdravilnega čaja ne uporabljajte, če ste preobčutljivi na sestavine skorje hrasta.
Če se vam stanje pri driski ne izboljša v 2 do 3 dneh oziroma v 1 tednu pri vnetjih sluznice ust in žrela, vnetnih kožnih obolenjih, vnetjih sluznice v predelu zadnjika in zunanjih spolovil ter hemoroidih, ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.
Posvet z zdravnikom je nujen ob pojavu vročine ali krvi v blatu in tudi ob pojavu hemoroidov, da se izključi možnost morebitnega resnejšega obolenja. Previdnost pri uporabi kopeli celega telesa je potrebna pri bolnikih s povišanim krvnim tlakom.
Kopeli celega telesa ne uporabljajte pri obsežnejših poškodbah kože in na velikih odprtih ranah, pri akutnih kožnih obolenjih, pri visoki vročini, pri hujših okužbah in hujših motnjah krvnega obtoka ter pri oslabljenem delovanju srca.

Shranjujte pri temperaturi do 25 °C

SHRANJUJTE NA SUHEM IN TEMNEM MESTU, NEDOSEGLJIVO OTROKOM!​

MEDSEBOJNO DELOVANJE Z DRUGIMI ZDRAVILI

Iz previdnostnih razlogov pijemo zdravilni čaj Hrastova skorja vsaj eno uro pred oziroma po zaužitju drugih zdravil, saj je ob sočasni uporabi zdravilnega čaja učinek drugih zdravil lahko zakasnjen.

Hrastova skorja se izdaja v lekarnah brez recepta.
Hrastova skorja je galenski izdelek.
Hrastova skorja je ročno polnjena v galenskem laboratoriju Dolenjskih lekarn Novo mesto.

Vsebina: 100 g
Izdelek Galenskega laboratorija                                                                               
 
 
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti