Preslica 100 g

Šifra:607983
EAN:383003842127
Količina:100 g
Cena z DDV: 5,48 EUR
preslica s semeni Zdravilni čaj vsebuje 100 g zeli njivske preslice (Equisetum arvense L., herba).

TERAPEVTSKE INDIKACIJE

Zel preslice vsebuje flavonoide, saponine, vitamin C in več kot 10 %  mineralnih snovi, od tega največ kremenčeve kisline in kalijevih soli, ki povečujejo izločanje urina, zato se zdravilni čaj uporablja za izpiranje sečnih poti pri blažjih vnetjih sečil in pri ledvičnem pesku. Zunanje se uporablja pri slabi prekrvavitvi, atopičnem dermatitisu in ekcemu.

ODMERJANJE IN NAČIN UPORABE

Odrasli in otroci nad 12 let: za povečano odvajanje vode prelijte dve do tri čajne žličke droge z 2 dl vrele vode, dobro premešajte, kuhajte 5 do 10 minut, pokrito pustite stati 15 do 20 minut in nato precedite. Skodelico sveže pripravljenega čaja  pijte 2 do 3-krat dnevno. Za kopel kuhajte 100 g preslice 15 minut, precedite in dodajte v kad tople vode, kar vam bo koristilo pri slabi prekrvavitvi, atopičnem dermatitisu in ekcemu.
Tradicionalno se zdravilni čaj uporablja dva do štiri tedne.

POSEBNA OPOZORILA IN PREVIDNOSTNI UKREPI

Zdravilnega čaja Preslica ne uporabljajte, če ste preobčutljivi na sestavine zeli njivske preslice.
Če se stanje ne izboljša po enem tednu rednega uživanja zdravilnega čaja, ali se celo poslabša, je potreben posvet z zdravnikom. Pri ledvičnih obolenjih je ob pojavu vročine, bolečega uriniranja, krčev ali krvi v urinu potreben obisk zdravnika.
Pri moških je ob pojavu kakršnihkoli težav z izločanjem urina, tudi če so blažje, nujen posvet z zdravnikom, ki izključi možnost morebitnega obolenja prostate.
Preslice ne uporabljajte, kadar je zastajanje vode v telesu posledica srčnega popuščanja ali bolezni ledvic, kjer je zmanjšana sposobnost izločanja urina. 

Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.

SHRANJUJTE NA SUHEM IN TEMNEM MESTU, NEDOSEGLJIVO OTROKOM!​

NOSEČNOST IN DOJENJE

Ni podatkov o varnostni uporabe zdravilnega čaja Preslica med nosečnostjo in dojenjem.

Čaj Preslice se izdaja v lekarnah brez recepta.
Čaj Preslice je galenski izdelek.
Čaj Preslice je ročno polnjen v galenskem laboratoriju Dolenjskih lekarn Novo mesto.

Vsebina: 100 g
Izdelek Galenskega laboratorija