UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Zlata rozga 100 g

Šifra:611066
Količina:100 g
Vrsta:Galenski izdelek
Proizvajalec:Dolenjske lekarne Novo mesto
Cena z DDV: 6,08 EUR
Zlata rozga

Zel zlate rozge vsebuje saponine, flavonoide, čreslovine in druge učinkovine, ki imajo diuretično, spazmolitično ter rahlo protivnetno delovanje. Čaj zlate rozge pospešuje izločanje urina in tako izpira sečne poti, blago pomirja krče v sečnih poteh, blaži vnetje in je učinkovita pomoč pri odpravljanju ledvičnega peska ter kamnov.

SESTAVA

Zdravilni čaj vsebuje 100 g zeli zlate rozge (Solidago species, herba).

ODMERJANJE IN NAČIN UPORABE

Dve čajni žlički zdrobljene zeli zlate rozge prelijte z 1,5 dl vrele vode, dobro premešajte, pokrito pustite stati 10 do 15 minut in nato precedite. Skodelico sveže pripravljenega čaja pijte tri do petkrat dnevno.
Če ste uporabili večji odmerek zdravilnega čaja, kot bi smeli, in se ob tem pojavijo neželeni učinki, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Ni poročil o primerih prevelikega odmerjanja zdravilnega čaja.

POSEBNA OPOZORILA IN PREVIDNOSTNI UKREPI

Zdravilnega čaja ne uživajte, če ste preobčutljivi na katerekoli sestavine zeli Zlate rozge. Uporaba je kontraindicirana tudi pri hujših obolenjih srca ali ledvic, ko je zaradi zastajanja vode v telesu priporočen zmanjšan vnos tekočine.
Če se stanje v 1 tednu ne izboljša, ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom. Obisk zdravnika je potreben tudi pri ledvičnih obolenjih, pri katerih pride do pojava vročine, bolečega uriniranja, krčev ali krvi v urinu.
Pri moških je ob pojavu kakršnihkoli težav z izločanjem urina, tudi če so blažje oblike, potreben posvet z zdravnikom, ki izključi možnost morebitnega obolenja prostate.

Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.

SHRANJUJTE NA SUHEM IN TEMNEM MESTU, NEDOSEGLJIVO OTROKOM!​

NOSEČNOST IN DOJENJE

Ni poročil o škodljivih učinkih uporabe zelene rozge med nosečnostjo in dojenjem. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Čaj Zlate rozge se izdaja v lekarnah brez recepta.
Čaj Zlate rozge je galenski izdelek.
Čaj Zlate rozge je ročno polnjen v galenskem laboratoriju Dolenjskih lekarn Novo mesto.

Vsebina: 100 g
Izdelek Galenskega laboratorija
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti