Plod pegastega badlja vsebuje silimarin, ki varovalno deluje na jetra, ohranja njihovo delovanje in preprečuje poškodbe jeter, ki jih povzročajo različni strupi. Čaj se uporablja pri slabi prebavi in motnjah v izločanju žolča.
SESTAVA
Plod pegastega badlja (Silybum marianum) 100 g.
UPORABA
1 do 2 čajni žlički sveže zdrobljenih plodov prelijte z 2 dl vrele vode.
Pustite stati 15 minut in precedite. Pijte 3-krat dnevno 1 skodelico sveže pripravljenega čaja, pol ure pred jedjo.
OPOZORILA
Pegastega badlja ne uporabljajte, če ste preobčutljivi na plodove pegastega badlja.
Če se stanje ne izboljša v 2 tednih ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.
Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
SHRANJUJTE NA SUHEM IN TEMNEM MESTU, NEDOSEGLJIVO OTROKOM!
Čaj Pegjasti badelj se izdaja v lekarnah brez recepta.
Čaj Pegasti badelj je galenski izdelek.
Čaj Pegasti badelj je ročno polnjen v galenskem laboratoriju Dolenjskih lekarn Novo mesto.
Vsebina: 100 g
Izdelek Galenskega laboratorija