UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Angal 5 mg/1 mg pastile 24 pastil

Šifra:104388
Količina:24 pastil
Vrsta izdelka:Zdravilo
Proizvajalec:Lek
Navodila za uporabo
Cena z DDV: 7,74 EUR
Angal 5 mg/1 mg pastile Zdravilo Angal uporabljamo za lokalno lajšanje težav pri vnetem žrelu.

SESTAVA

1 pastila vsebuje 5 mg klorheksidinijevega diklorida in 1 mg lidokainijevega klorida. Pomožne snovi so: levomentol, sorbitol (E420), magnezijev stearat (E572) in brezvodna citronska kislina.

DELOVANJE

Pastile Angal vsebuje kombinacijo dveh zdravilnih učinkovin: lidokaina, ki deluje lokalno protibolečinsko, in klorheksidina, ki deluje protimikrobno. Ne vsebuje sladkorja, zato ga lahko uporabljajo tudi diabetiki. Pastile Angal uporabljamo za: - zdravljenje okužb ustne sluznice in žrela, - lajšanje bolečin pri vneti ustni sluznici in žrelu (pri draženju in bolečem požiranju).

ODMERJANJE

Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: po potrebi poližite 6 do 10 pastil na dan. Otroci, starejši kot 5 let: po potrebi poližite 3 do 5 pastil na dan. Ko bolečine v grlu prenehajo, prekinite z uporabo. Angal pastile vsebujejo lokalni anestetik, zato jih ne uporabljajte neposredno pred ali med jedjo. Pastile Angal niso združljive z nekaterimi snovmi, ki so prisotne v zobnih pastah. Med uporabo zdravila in umivanjem zob naj mine vsaj pol ure. Odrasli lahko Angal pastile kombinirate z Angal pršilom, vendar oboje skupaj ne smete uporabiti več kot 10-krat na dan.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. Ne uporabljajte zdravila, če ste preobčutljivi na katerokoli sestavino zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Pastile Angal so namenjene kratkotrajnemu zdravljenju. Če se po 3 – 4 dneh zdravljenja simptomi ne izboljšajo ali se stanje celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravila Angal ne uporabljajte:
- če ste alergični na klorheksidin, lidokain ali druge lokalne anestetike, podobne lidokainu,
- pri otrocih, ki so že kdaj imeli mišične krče (ker vsebuje levomentol),
- pri otrocih, mlajših od 5 let.
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti