UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Operil 0,5 mg/ml pršilo za nos, raztopina 10 ml

Šifra:020036
Količina:10 ml
Vrsta izdelka:Zdravilo
Proizvajalec:Lek
Navodila za uporabo
Cena z DDV: 8,83 EUR
Operil 0,5 mg/ml pršilo za nos, raztopina Operil pršilo hitro in dolgotrajno zmanjša občutek zamašenega nosu in lajša izločanje sluzi pri otrocih, starejših od 7 let in odraslih.

SESTAVA

1 vpih (0,05 ml) vsebuje 0,025 mg oksimetazolinijevega klorida. Pomožne snovi: benzalkonijev klorid, natrijev hidroksid (za uravnavanje pH), natrijev dihidrogenfosfat dihidrat (za uravnavanje pH), natrijev hidrogenfosfat dihidrat (za uravnavanje pH), voda za injekcije.

DELOVANJE

Zdravilo Operil vsebuje nosni dekongestiv oksimetazolin, ki skrči žile v nosu in tako zmanjša nabreklost nosne sluznice in olajša izločanje sluzi. Operil pršilo že v nekaj minutah olajša dihanje skozi nos, odpira vhode v sinusne votline, izboljša prehodnost evstahijeve cevi in blaži znake nahoda. Učinek traja do 12 ur. Zdravilo Operil svetujemo za lajšanje: - nahoda zaradi prehlada, - alergijskega nahoda, - vnetja obnosnih votlin, - vnetja srednjega ušesa.

ODMERJANJE

Odrasli in otroci, starejši od 7 let: 1 do 2 vpiha v vsako nosnico 2- do 3-krat na dan. Trajanje zdravljenja naj bo čim krajše. Če se stanje v 3 dneh ne izboljša ali pa se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom. Da se zmanjša tveganje za širjenje okužbe, naj zdravila ne uporablja več oseb.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Operil pršilo je namenjeno kratkotrajnem zdravljenju (5 do 7 dni). Če se znaki bolezni ne izboljšajo v 3 dneh ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravila Operil ne uporabljajte:
- če imate suho vnetje nosne sluznice s krastami (atrofijsko vnetje),
- pri otrocih, mlajših od 7 let.
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti