UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Zdravila in živali

Živali se v marsičem razlikujejo od ljudi, zato obstajajo zdravila, ki so registrirana samo za živali in ki jih lahko kupite pri veterinarju. Včasih se za živali uporabljajo ista zdravila kot za ljudi, vendar samo po priporočilu veterinarja.

Tako lahko v lekarni kupite zdravila na veterinarski recept, na katerem je naveden odmerek in odmerni interval, ki je primeren za vašega ljubljenčka. Zaradi razlik v delovanju presnovnih organov ni vedno dovolj, da prilagodimo odmerek glede na telesno težo, temveč je potrebno upoštevati še ostale posebnosti živalske vrste in splošnega zdravstvenega stanja živali. Iz tega razloga svetujemo, da se vedno držite nasveta veterinarja.

Dajanje zdravil po lastni izbiri je za domačo ali divjo žival lahko smrtno nevarno. Znani so primeri nenamerne zastrupitve mačk s smrtnim izidom zaradi zaužitja manjših količin paracetamola, ki se nahaja v mnogih izdelkih, dostopnih tudi v prosti prodaji (Daleron, Lekadol itd.).


Objava: 22.02.2019

Aktualne objave

21.09.2022

18. dan slovenskih lekarn

Zdravila in otroci

» vse objave
Koledar dogodkov

» vsi dogodki
Uporabnike Spletne lekarne Dolenjskih lekarn obveščamo, da se z dnem, 22. julij 2020, spreminjajo Splošni pogoji poslovanja. Od tega datum dalje je kupcem izdelkov Spletne lekarne Dolenjskih lekarn omogočeno plačilo s plačilnimi karticami (Visa, Mastercard in Maestro).
Otvoritev Lekarne Drive In Trebnje
Prijazno vabljeni, da nas v ponedeljek, 26. septembra, obiščete v eni izmed naših lekarn, v kateri vam bomo svetovali in podarili knjižico z naslovom Zdravila in otroci. 
Farmacevt svetuje
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti