UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Bepanthen plus 50 mg/5 mg v 1 g krema 30 g

Šifra:350125
Količina:30 g
Vrsta izdelka:Zdravilo
Proizvajalec:Bayer
Navodila za uporabo
Cena z DDV: 7,67 EUR
Zdravilo Bepanthen plus je antiseptična krema, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje okužbo.

SESTAVA

1 g kreme vsebuje 50 mg dekspantenola in 5 mg klorheksidinijevega diklorida. Pomožne snovi so: beli vazelin, tekoči parafin, lanolin (E 913), makrogol stearat 2000 (E 431), cetilalkohol, stearilalkohol, DL-pantolakton in prečiščena voda.

DELOVANJE

Krema Bepanthen plus vsebuje dekspantenol in klorheksidinijev diklorid. Dekspantenol po nanosu hitro prehaja v kožo, kjer pomaga pri obnovi kožnega epitelija, pospešuje celjenje ran in blaži vnetja. Klorheksidin je antiseptik in preprečuje okužbo na površini kože. Zdravilo Bepanthen plus preprečuje izsuševanje ran, s hladilnim učinkom pa blaži bolečine. Z lahkoto jo namažemo in izpiramo. Kremo Bepanthen plus priporočamo za: - celjenje površinskih ran, pri katerih obstaja možnost okužbe (odrgnine, vreznine, praske, ragade, opekline), - celjenje kroničnih ran (razjede na nogi in preležanine), - zdravljenje površinskih okužb kože, - celjenje razpokanih bradavic zaradi dojenja, - celjenje poškodb in operacijskih ran po manjših kirurških posegih.

ODMERJANJE

Zdravilo Bepanthen plus nanesite v tankem sloju enkrat ali večkrat na dan na očiščeno rano ali vnete dele kože. Po potrebi lahko poškodovan predel pokrijete z gazo ali obližem.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. Ne uporabljajte zdravila, če ste preobčutljivi na katerokoli sestavino zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Za zdravljenje razdražene kože, kjer ni možnosti okužbe (sončne opekline), uporabite raje Bepanthen kremo, ki ne vsebuje antiseptika. Pri preprečevanju in zdravljenju pleničnega izpuščaja ter razpok bradavic na dojkah je priporočljiva uporaba Bepanthen mazila.

Kreme Bepanthen plus ne uporabljajte:
- pri globokih in umazanih ranah,
- na predrtem bobniču.
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.