Osrednja vsebina
Prikaz za slabovidne

Navigacija

Zapri navigacijo

Zapri navigacijo

Objave
Aktualne objave
Objavljeno: 12. jul 2024

Nagradna igra: POLETNI VEČERI

Objavljeno: 30. apr 2024

Anketa o Dojenju prijaznih mestih

Objavljeno: 09. apr 2024

Ta nadležna suha koža

Objavljeno: 08. apr 2024

KARIERNI DAN NA FAKULTETI ZA FARMACIJO

31. JANUAR: Svetovni dan boja proti kajenju – DAN BREZ CIGARETE

31. JANUAR: Svetovni dan boja proti kajenju – DAN BREZ CIGARETE
Vsako leto 31. januarja obeležujemo DAN BREZ CIGARETE, ki naj vsem kadilcem pomeni priložnost za opustitev kajenja. V Sloveniji še vedno kadi slaba četrtina odraslih prebivalcev, pri čemer jih kar dve tretjini želi kajenje opustiti. Čeprav opustitev kajenja prinaša velike koristi za zdravje vsakega kadilca, pa mnogi posamezniki težko prenehajo s kajenjem, še posebej, če poskušajo to sami, brez pomoči.

V Sloveniji je na voljo več različnih in brezplačnih oblik pomoči.
V zdravstvenih domovih v okviru Zdravstveno-vzgojnih centrov in Centrov za krepitev zdravja usposobljeni strokovnjaki nudijo podporo pri opuščanju kajenja, ki se lahko izvaja kot skupinske delavnice ali individualno svetovanje.

V okviru NIJZ je na voljo brezplačna anonimna številka 080 2777, ki je objavljena na vsaki cigaretni škatlici in na katero se lahko obrnejo po pomoč tisti, ki bi želeli prenehati s kajenjem.

Podpora pri opuščanju kajenja je v Sloveniji na voljo tudi prek interneta, kjer na spletni strani med.over.net deluje forum »kajenje«, prav tako pomoč nudijo različne nevladne organizacije, kot je na primer Slovenska zveza za javno zdravje in tobačno kontrolo (SZOTK), kjer opozarjajo tudi na problematiko izpostavljenosti tobačnemu dimu.

Več o škodljivih učinkih kajenja na zdravje in strategijah odvajanja od kajenja si lahko preberete tu: https://www.dolenjske-lekarne.si/strokovni-clanki/se-zelite-odvaditi-kajenjaPovzeto po: https://www.nijz.si/sl/31-januar-dan-brez-cigarete-dan-brez-kajenja-naj-postane-zivljenje-brez-kajenja

Nina Furdi, farm. teh.
NAZAJ
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

Uporabljamo bistvene piškotke za zagotovitev pravilnega delovanja in sledilne piškotke za razumevanje vaše interakcije z njim. Slednje bodo postavljene šele po soglasju. Naj izberem.

SPREJMI VSE
ZAVRNI