Osrednja vsebina
Prikaz za slabovidne

Navigacija

Zapri navigacijo

Zapri navigacijo

Objave
Aktualne objave
Objavljeno: 03. dec 2023

Nagradna igra: VESELI DECEMBER

Objavljeno: 14. nov 2023

Svetovni dan sladkorne bolezni

Objavljeno: 10. okt 2023

Povišan holesterol

Dojenje

Dojenje je najlažji in najlepši način hranjenja dojenčka. Je več kot le hranjenje, saj omogoča tudi bližino in neposredno navezovanje na otroka.  

Prvi teden v mesecu oktobru obeležujemo teden dojenja. Tudi v Dolenjskih lekarnah se trudimo,  da bi bilo mamicam čim lažje vzpostavitvi dojenje. V ta namen smo v Lekarni Novo mesto v okviru projekta »Dojenju prijazno mesto« pripravili kotiček, namenjen le-temu. To je mirno, čisto in intimno okolje, kjer lahko mamice podojite svojega otroka.

V ta namen deluje tudi skupina za pomoč pri dojenju, ki jo vodi pediatrinja Lidija Žalec, mednarodno certificirana svetovalka za dojenje  (IBCLC svetovalka). Skupina se dobiva enkrat mesečno v Centru medgeneracijskega učenja v Razvojno-izobraževalnem centru Novo mesto (RIC). Vse informacije lahko dobite na FB strani Lidija Žalec.

Za vse mamice in nosečnice pripravljamo promocijo o dojenju v prostorih Lekarne Novo mesto v četrtek, 21. 9. 2023, od 10. do 12. ure. 

Materino mleko je popolna prehrana za zdrav razvoj otroka. Kljub vsem prednostim je potrebno poudariti, da tudi če mama iz različnih razlogov ne doji, to ni merilo ljubezni, ki jo čuti do svojega otroka. Vsaka mama je za svojega otroka najboljša mama.

Irena Pavlič, farm. teh.
NAZAJ
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE