Obisk prvošolčkov

V torek,  23. aprila, sva sodelavki iz Galenskega laboratorija Dolenjskih lekarn obiskali prvošolčke v Osnovni šoli Bršljin. Topel, vriskajoč pozdrav naju je spomnil na dni, ko sva tudi sami obiskovali osnovno šolo.

Posedli smo se v krog in začeli našo učno uro. Vodja galenskega laboratorija, Marjeta Selak, mag. farm., spec., je učencem na kratek in zanimiv način predstavila delo farmacevta v našem zavodu. Prvošolčki pa so s svojimi nadobudnimi vprašanji, znanjem in zanimanjem prispevali k pestrosti same ure.

Za začetek smo s pomočjo majhnih pridnih rokic zmešali kremo za roke z ekstraktom ognjiča v olivnem olju. Kremo smo napolnili v lončke, vsak pa je svoj pečat pustil pri oblikovanju etikete. Pobližje smo si ogledali in nekaj besed namenili zdravilni rastlini ognjič. Skuhali smo tudi ognjičev čaj in z veseljem raziskovali njegov okus ter vonj.
 
Naša ura druženja je bila pestra in zanimiva, vsem pa se je zdelo, da je minila še prehitro.

Eva Jerič, farm. teh.


Objava: 23.04.2019

Aktualne objave

21.09.2023

Dojenje

Dojenju prijazno mesto

18.09.2023

Prosta delovna mesta za farmacevte

Prosta delovna mesta za farmacevte

» vse objave
Koledar dogodkov

» vsi dogodki
Uporabnike Spletne lekarne Dolenjskih lekarn obveščamo, da se z dnem, 22. julij 2020, spreminjajo Splošni pogoji poslovanja. Od tega datum dalje je kupcem izdelkov Spletne lekarne Dolenjskih lekarn omogočeno plačilo s plačilnimi karticami (Visa, Mastercard in Maestro).
Farmacevt svetuje
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti