Otroški bazar

V soboto in nedeljo, 2. in 3. septembra, se je v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču odvijal 16. otroški bazar. Poleg pestrega programa, ki je bil namenjen druženju, zabavi in animaciji otrok in družin, je bil pripravljen tudi bogat izobraževalni program za nosečnice, mlade starše in ostale.
 
Segment dogajanja je predstavljal 9. ATOPIC EXPO, ki ga je organiziralo Društvo Atopijski dermatitis, z namenom ozaveščanja, izobraževanja in nudenja strokovne pomoči bolnikom oz. posameznikom, ki trpijo za atopijskim dermatitisom in drugimi atopijskimi boleznimi (alergije, astma, alergijski rinitis). Atopijski dermatitis je kožna bolezen sodobnega časa, ki se pri otrocih pojavlja pri 10 do 30 %, medtem ko jo pri odraslih srečamo redkeje, med 2 in 10 %. V industrializiranem zahodnem svetu se je pojavnost bolezni v treh desetletjih podvojila oz. potrojila, zato atopijski dermatitis postaja pomembna težava celotnega zdravstvenega sistema.
 
Starši so lahko prisluhnili številnim predavanjem priznanih zdravnikov (pediatrov, dermatologov) in drugih gostov, se udeležili posvetovalnice ter se sprehodili mimo številnih stojnic z izdelki.
 
Na povabilo k sodelovanju na dogodku smo se kot zavod z veseljem odzvali tudi v Dolenjskih lekarnah. Obiskovalci so na naši stojnici lahko preizkusili kvalitetne kreme in mazila Galenskega laboratorija Dolenjskih lekarn. Staršem smo strokovno svetovali glede uporabe izdelkov, izbire pravega mazila oz. kreme in nege občutljive atopijske kože. Preizkusili so lahko kremo z dekspantenolom in karitejevim maslom, karitejev mouse za nego, hladilno mazilo in Emoliens po recepturi Ph. Jug. II. Delili smo tudi vzorčke in letake, na katerih se nahajajo številne dodatne informacije ter naslov naše spletne lekarne, kjer lahko naše izdelke kupite.
 
Sodelovanje na Otroškem bazarju je bila prijetna in zanimiva izkušnja, odziv in zanimanje obiskovalcev za naše izdelke pa pohvala našemu delu. Veselimo se podobnih izzivov, saj je naš cilj, da s kakovostnimi izdelki našega Galenskega laboratorija pomagamo čim več ljudem pri vsakodnevnih težavah.
 
Mojca Golob, mag. farm.


Objava: 04.09.2023

Aktualne objave

21.09.2023

Dojenje

Dojenju prijazno mesto

18.09.2023

Prosta delovna mesta za farmacevte

Prosta delovna mesta za farmacevte

» vse objave
Koledar dogodkov

» vsi dogodki
Uporabnike Spletne lekarne Dolenjskih lekarn obveščamo, da se z dnem, 22. julij 2020, spreminjajo Splošni pogoji poslovanja. Od tega datum dalje je kupcem izdelkov Spletne lekarne Dolenjskih lekarn omogočeno plačilo s plačilnimi karticami (Visa, Mastercard in Maestro).
Farmacevt svetuje
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti