Osrednja vsebina
Prikaz za slabovidne

Navigacija

Zapri navigacijo

Zapri navigacijo

Objave
Aktualne objave
Objavljeno: 12. jul 2024

Nagradna igra: POLETNI VEČERI

Objavljeno: 30. apr 2024

Anketa o Dojenju prijaznih mestih

Objavljeno: 09. apr 2024

Ta nadležna suha koža

Objavljeno: 08. apr 2024

KARIERNI DAN NA FAKULTETI ZA FARMACIJO

Poročilo s promocije galenskih izdelkov na AtopicPro dogodku
 
Atopijski dermatitis je bolezen v porastu. Z namenom boljšega poznavanja in obravnave pacientov s to kožno boleznijo je Društvo Atopijski dermatitis organiziralo prvo tovrstno srečanje za strokovno javnost. Dogodek se je odvijal v soboto, 10. 6. 2023, na Zdravniški zbornici Slovenije. Udeleženci so bili strokovnjaki, ki se vsakodnevno srečujejo z atopijskim dermatitisom, alergijami, alergijskim rinitisom in astmo. Srečanja smo se z namenom promocije naših galenskih izdelkov udeležili tudi zaposleni iz Dolenjskih lekarn Novo mesto. Udeležencem dogodka smo podrobneje predstavili štiri negovalna mazila, ki so primerna za suho, atopijsko kožo.

Hladilno mazilo je namenjeno negi otroške kože pod plenicami, preprečevanju kožnih vnetij ter za nego in zaščito drugih predelov kože pri otrocih in odraslih. Mazilo je dobro mazljivo in daje prijeten hladilni občutek na koži.
Krema z dekspantenolom in karitejevim maslom je namenjena negi poškodovane, razdražene in suhe kože telesa ter obraza. Primerna je za aknasto kožo, nego opeklin ter brazgotin. Krema s prijetnim, nežnim vonjem po sivki ima lahko teksturo, se hitro vpije in na koži povzroči prijeten žametni občutek ter ne pušča madežev. Kožo ohranja mehko in elastično.
Karitejev mousse je namenjen negi suhe, razdražene ali k alergijam nagnjene kože. Primeren je za nego celotnega telesa od 3. leta starosti naprej. Na koži pušča prijeten žameten občutek in sladek vonj po vaniliji. Zaradi nežne teksture se lahkotno razmaže in vpije v kožo.
Emoliens po recepturi Ph. Jug. II se uporablja za nego suhe do zelo suhe kože pri alergijah in dermatozah. Mazilo koži vrača lipide in zagotavlja vlažnost kože. Kožo neguje, pomirja in ščiti pred zunanjimi vplivi.

Na dogodku je bilo pridobljeno veliko novega znanja s področja atopijskega dermatitisa in sorodnih obolenj, zato v bodoče upamo na čim več tovrstnih srečanj.
 
Janja Plut, mag. farm.
NAZAJ
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

Uporabljamo bistvene piškotke za zagotovitev pravilnega delovanja in sledilne piškotke za razumevanje vaše interakcije z njim. Slednje bodo postavljene šele po soglasju. Naj izberem.

SPREJMI VSE
ZAVRNI