Poročilo s promocije galenskih izdelkov na AtopicPro dogodku
 
Atopijski dermatitis je bolezen v porastu. Z namenom boljšega poznavanja in obravnave pacientov s to kožno boleznijo je Društvo Atopijski dermatitis organiziralo prvo tovrstno srečanje za strokovno javnost. Dogodek se je odvijal v soboto, 10. 6. 2023, na Zdravniški zbornici Slovenije. Udeleženci so bili strokovnjaki, ki se vsakodnevno srečujejo z atopijskim dermatitisom, alergijami, alergijskim rinitisom in astmo. Srečanja smo se z namenom promocije naših galenskih izdelkov udeležili tudi zaposleni iz Dolenjskih lekarn Novo mesto. Udeležencem dogodka smo podrobneje predstavili štiri negovalna mazila, ki so primerna za suho, atopijsko kožo.

Hladilno mazilo je namenjeno negi otroške kože pod plenicami, preprečevanju kožnih vnetij ter za nego in zaščito drugih predelov kože pri otrocih in odraslih. Mazilo je dobro mazljivo in daje prijeten hladilni občutek na koži.
Krema z dekspantenolom in karitejevim maslom je namenjena negi poškodovane, razdražene in suhe kože telesa ter obraza. Primerna je za aknasto kožo, nego opeklin ter brazgotin. Krema s prijetnim, nežnim vonjem po sivki ima lahko teksturo, se hitro vpije in na koži povzroči prijeten žametni občutek ter ne pušča madežev. Kožo ohranja mehko in elastično.
Karitejev mousse je namenjen negi suhe, razdražene ali k alergijam nagnjene kože. Primeren je za nego celotnega telesa od 3. leta starosti naprej. Na koži pušča prijeten žameten občutek in sladek vonj po vaniliji. Zaradi nežne teksture se lahkotno razmaže in vpije v kožo.
Emoliens po recepturi Ph. Jug. II se uporablja za nego suhe do zelo suhe kože pri alergijah in dermatozah. Mazilo koži vrača lipide in zagotavlja vlažnost kože. Kožo neguje, pomirja in ščiti pred zunanjimi vplivi.

Na dogodku je bilo pridobljeno veliko novega znanja s področja atopijskega dermatitisa in sorodnih obolenj, zato v bodoče upamo na čim več tovrstnih srečanj.
 
Janja Plut, mag. farm.


Objava: 15.06.2023

Aktualne objave

21.09.2023

Dojenje

Dojenju prijazno mesto

18.09.2023

Prosta delovna mesta za farmacevte

Prosta delovna mesta za farmacevte

» vse objave
Koledar dogodkov

» vsi dogodki
Uporabnike Spletne lekarne Dolenjskih lekarn obveščamo, da se z dnem, 22. julij 2020, spreminjajo Splošni pogoji poslovanja. Od tega datum dalje je kupcem izdelkov Spletne lekarne Dolenjskih lekarn omogočeno plačilo s plačilnimi karticami (Visa, Mastercard in Maestro).
Farmacevt svetuje
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti