UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Carbo medicinalis 150 mg disperzibilne tablete 30 tablet

Šifra:004332
Količina:30 tablet
Vrsta izdelka:Zdravilo
Proizvajalec:jgl
Navodila za uporabo
Cena z DDV: 9,20 EUR
Zdravilo Carbo medicinalis se uporablja pri nabiranju plinov v želodcu in črevesju.

SESTAVA

1 disperzibilna tableta vsebuje 150 mg aktivnega oglja. Pomožne snovi so: natrijev karmelozat, laktoza monohidrat, magnezijev stearat, saharoza.

DELOVANJE

Aktivno oglje je farmakološko neaktivna snov, ki se ne absorbira iz prebavil. Po zaužitju veže nase pline v prebavilih. Pri prehodu skozi želodec ne zmanjša kislosti želodčne kisline. Izloča se nespremenjeno z blatom, zato ga obarva črno. Zdravilo Carbo medicinalis priporočamo pri nabiranju plinov v želodcu in črevesju (flatulenci).

ODMERJANJE

Vzemite 4 do 7 tablet zdravila Carbo medicinalis 3-krat do 4 krat na dan po jedi. Tablete raztopite v 200 ml vode ali čaja. Zdravila ne pijte z mlekom ali z mlečnimi izdelki.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. Ne uporabljajte zdravila, če ste preobčutljivi na katerokoli sestavino zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če se bolezenski znaki v 7 dneh ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.
Ker aktivno oglje zmanjša učinek sočasno zaužitih zdravil zaradi vezave teh zdravil na delce oglja, pazite, da bosta med zaužitjem zdravil in aktivnega oglja minilo najmanj 2 uri. Ženskam, ki jemljejo kontracepcijske tabletke, priporočamo, da v času jemanja aktivnega oglja uporabijo druge oblike zaščite pred zanositvijo.
Dolgotrajna terapija z aktivnim ogljem lahko povzroči prebavne motnje zaradi vezave encimov in vitaminov iz hrane na delce oglja.
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.