UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Modolex 40 mg/20 mg v 1 g rektalno mazilo 30 g

Šifra:052000
Količina:30 g
Vrsta izdelka:Zdravilo
Proizvajalec:Lek
Navodila za uporabo
Cena z DDV: 11,29 EUR
Rektalno mazilo Modolex hitro in učinkovito lajša otekline, vnetje in krvavitve iz hemoroidov.

SESTAVA

1 g rektalnega mazila vsebuje 40 mg kalcijevega dobesilata monohidrata in 20 mg lidokainijevega klorida. Pomožne snovi: karbomer, cetilalkohol, makrogol 300, makrogol 1500, makrogol 4000, polisorbat 80 (E433), propilgalat (E310), propilenglikol (E1520), butilhidroksianizol (E320).

DELOVANJE

Rektalno mazilo Modolex vsebuje kalcijev dobesilat in lidokain. Kalcijev dobesilat zaščitno deluje na krvne žile in zmanjšuje otekline, lidokain pa zmanjša pekoč občutek in bolečino na obolelem predelu. Rektalno mazilo Modolex hitro in učinkovito blaži otekline, vnetje, krvavitve iz hemoroidov in lokalno vlaži. Uporabljamo ga pri: − notranjih in zunanjih hemoroidih (zlata žila), − srbečici in ekcemih okoli zadnjične odprtine, − analnih razpokah, − lajšanju težav pred operacijo hemoroidov in po njej.

ODMERJANJE

Če imate težave z notranjimi hemoroidi, uporabite mazilo zjutraj in zvečer. Na tubo namestite nastavek in ga vstavite čim globlje v zadnjično odprtino ter rahlo iztisnite mazilo. Vsebina ene tube zadostuje za 10 nanosov (za 5 dni uporabe ob priporočenem odmerjanju). Če imate težave z zunanjimi hemoroidi, srbečico okoli zadnjične odprtine in analne razpoke: 2 do 3-krat na dnevno na tanko namažite prizadeto mesto.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo je namenjeno kratkotrajnemu lajšanju težav, zato zdravila ne uporabljajte več kot 14 dni. Če se po 14 dneh uporabe težave ne umirijo ali pa se še poslabšajo, svetujemo pregled pri zdravniku.

Mazila Modolex ne uporabljajte:
− če ste alergični na kalcijev dobesilat, lidokain ali katero koli pomožno sestavino zdravila.
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.