Osrednja vsebina
Prikaz za slabovidne

Navigacija

Zapri navigacijo

Zapri navigacijo

Nolpaza control 20 mg gastrorezistentne tablete

Šifra:118427
Količina:14 tablet
Vrsta:Zdravilo
Proizvajalec:Krka
Logotip
Cena z DDV:10,16 €

Več informacij

Želite več informacij o izdelku?

Pokličite nas Pošljite povpraševanje
Brezplačna poštnina

Brezplačna poštnina

Za vse nakupe nad 40,00 € (z izjemo zdravil).

Varen nakup

Varen nakup

Opravite nakup brez tveganja zlorabe!

Možnost nakupa s kreditno kartico

Možnost nakupa s kreditno kartico

Hitro in enostavno plačilo.

Zdravilo Nolpaza control se uporablja za kratkotrajno zdravljenje znakov refluksa (npr. zgaga).

SESTAVA

1 gastrorezistentna tableta vsebuje 20 mg pantoprazola v obliki natrijevega pantoprazolata seskvihidrata. Pomožne snovi: - v jedru tablete: manitol (E421), krospovidon (E1202), natrijev karbonat, sorbitol (E420) in kalcijev stearat (E572); - v filmski oblogi: hipromeloza (E464), povidon (E1201), titanov dioksid (E171), rumeni železov oksid (E172), propilenglikol (E1520), 30 odstotna disperzija kopolimera 1 : 1 metakrilne kisline in etiletakrilata, natrijev lavrilsulfat, polisorbat 80, makrogol 6000 in smukec (E553b).

DELOVANJE

Zdravilo Nolpaza control vsebuje pantoprazol, ki zavira delovanje protonske črpalke in s tem zavira izločanje kisline v želodcu. Zaradi zmanjšanega izločanja želodčne kisline se zmanjša količina kisline v vašem želodcu. Zdravilo Nolpaza control se uporablja za kratkotrajno zdravljenje simptomov refluksa (npr. zgaga, regurgitacija kisline) pri odraslih. Refluks je vračanje kisline iz želodca v požiralnik, ki se zato vname in postane boleč. Občutite lahko težave, kot sta boleč žgoči občutek v prsih, ki se dviga proti žrelu (zgaga) in okus po kislem v ustih.

ODMERJANJE

Priporočeni odmerek je 1 tableta na dan pred obrokom, vsak dan ob istem času. Tableto morate pogoltniti celo z nekaj vode. Tablete ne žvečite ali lomite. Zdravilo Nolpaza control prenehajte jemati, ko ste popolnoma brez simptomov bolezni. Mogoče bo za dosego zmanjšanja znakov potrebno zdravilo jemati 2−3 dni zaporedoma. Ne priporočamo sočasno jemanje z drugim zaviralcem protonske črpalke (omeprazol, esomeprazol, lansoprazol) ali antagonista histaminskih receptorjev H2 (ranitidin), lahko pa Nolpazo control jemljete z antacidi (npr. hidrotalcit, magaldrat, alginska kislina, natrijev hidrogenkarbonat, aluminijev hidroksid, magnezijev karbonat ali kombinacije naštetih), če je potrebno.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Nolpaza control je namenjeno kratkotrajnem zdravljenju. Če simptomi refluksa (zgaga ali refluks kisline) po 2 tednih ne pojenjajo ali pa se celo poslabšajo, se posvetujte s svojim zdravnikom, ki bo presodil, ali bo treba zdravilo jemati dlje časa. Ne jemljite zdravila dlje kot 4 tedne brez posveta z zdravnikom.
Z zdravnikom se posvetujte tudi, če ste naročeni na endoskopijo ali dihalni test s sečnino.

Zdravila Nolpaza control ne uporabljajte:
- če ste alergični na pantoprazol ali katero koli pomožno sestavino zdravila,
- če jemljete zdravila za zdravljenje okužbe z virusom HIV, kot sta atazanavir, nelfinavir.

SHRANJEVANJE

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE