UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Bepanthen 50 mg/g krema 30 g

Šifra:354236
Količina:30 g
Vrsta izdelka:Zdravilo
Proizvajalec:Bayer
Navodila za uporabo
Cena z DDV: 7,41 EUR
Bepanthen 50 mg/g krema Zdravilo Bepanthen uporabljamo za nego razdražene kože in zdravljenje manjših opeklin.

SESTAVA

1 g kreme vsebuje 50 mg dekspantenola. Pomožne snovi so: DL-pantolakton, fenoksietanol, kalijev heksadecilhidrogenfosfat, cetilalkohol, stearilalkohol, lanolin (E 913), izopropilmiristat, propilenglikol in prečiščena voda.

DELOVANJE

Bepanthen krema pospešuje celjenje površinskih ran. Vsebuje učinkovino dekspantenol, ki po nanosu hitro in z lahkoto prehaja v kožo, kjer pomaga pri obnovi kožnega epitelija in pospešuje celjenje ran. Bepanthen krema ni mastna in se hitro vpija v kožo, zato je primerna za nego vlažnih kožnih poškodb, opeklin in poraščenih delov kože. Bepanthen krema se uporablja: − za nego suhe in razpokane kože, − za nego dojk med dojenjem, zdravljenje vnetih in razpokanih prsnih bradavic, − za preprečevanje in zdravljenje pleničnega izpuščaja, − za pospeševanje celjenja pri poškodbah (manjše opekline in odrgnine), razdraženi koži (po radioterapiji, sončenju), kroničnih razjedah in preležaninah, razpokah zadnjika, kožnih presadkih in razjedah materničnega vratu, − nego kože po zdravljenju s kortikosteroidi.

ODMERJANJE

Za nego suhe in razpokane kože: nanesite kremo po potrebi 1-krat ali večkrat dnevno. Za nego dojk med dojenjem: nanesite kremo na prsne bradavice po vsakem dojenju. Za nego dojenčka: nanesite kremo pri vsakem previjanju. Za pospeševanje celjenja pri manjših poškodbah: nanesite kremo 1-krat ali večkrat dnevno. Za nego kože po terapiji s kortikosteroidi: nanesite kremo 1-krat ali večkrat dnevno.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. Ne uporabljajte zdravila, če ste preobčutljivi na katerokoli sestavino zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Za zdravljenje okuženih ran uporabite zdravilo Bepanthen plus.
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti