UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Bepanthen 50 mg/g mazilo 100 g

Šifra:350109
Količina:100 g
Vrsta izdelka:Zdravilo
Proizvajalec:Bayer
Navodila za uporabo
Cena z DDV: 16,95 EUR
Bepanthen 50 mg/g mazilo Zdravilo Bepanthen uporabljamo za nego razdražene kože.

SESTAVA

1 g mazila vsebuje 50 mg dekspantenola. Pomožne snovi so glicerilmonooleat, lanolinski alkoholi, tekoči parafin, rumeni vazelin, ozokerit, cetilalkohol, stearilalkohol, beli vosek (E901), lanolin (E913), beli vazelin, rafinirano mandljevo olje in prečiščena voda.

DELOVANJE

Zdravilo Bepanthen mazilo pospešuje celjenje površinskih ran. Vsebuje učinkovino dekspantenol, ki po nanosu hitro in z lahkoto prehaja v kožo, kjer pomaga pri obnovi kožnega epitelija in pospešuje celjenje ran. Mazilo Bepanthen je zelo mastno. Po nanosu prepreči stik kože z vodo ali urinom. Priporočamo, da mazilo nanašate na neporaščeno kožo, ker je za razliko od kreme Bepanthen bolj viskozno in ga zato težje nanašamo na kožo. Mazilo Bepanthen priporočamo: − za nego suhe in razpokane kože, − za nego dojk med dojenjem, zdravljenje vnetih in razpokanih prsnih bradavic, − za preprečevanje in zdravljenje pleničnega izpuščaja, − za pospeševanje celjenja pri poškodbah (manjše opekline in odrgnine), razdraženi koži (po radioterapiji, sončenju), kroničnih razjedah in preležaninah, razpokah zadnjika, kožnih presadkih in razjedah materničnega vratu, − nego kože po zdravljenju s kortikosteroidi.

ODMERJANJE

Za nego suhe in razpokane kože: mazilo nanesite po potrebi 1-krat ali večkrat dnevno. Za nego dojk med dojenjem: nanesite mazilo na prsne bradavice po vsakem dojenju. Za nego dojenčka: mazilo nanesite pri vsakem previjanju. Za pospeševanje celjenja pri manjših poškodbah: mazilo nanesite 1-krat ali večkrat dnevno. Za nego kože po terapiji s kortikosteroidi: mazilo nanesite 1-krat ali večkrat dnevno. Pri uporabi Bepanthen mazila na prsnih bradavicah, ga morate pred dojenjem ustrezno sprati. Za zdravljenje okuženih ran uporabite zdravilo Bepanthen plus.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. Ne uporabljajte zdravila, če ste preobčutljivi na katerokoli sestavino zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 do 4 dneh, se posvetujte z zdravnikom.
Bepanthen mazilo lahko zmanjša učinkovitost izdelkov iz lateksa (kondomov in diafragme), če se uporablja na področju genitalij.
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti