UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Lioton 1000 i.e./g gel 100 g

Šifra:145150
Količina:100 g
Vrsta izdelka:Zdravilo
Proizvajalec:Berlin-Chemie Menarini
Navodila za uporabo
Cena z DDV: 16,70 EUR
145150 Lioton gel uporabljamo za lajšanje simptomov obolenj površinskih krčnih žil ter za zdravljenje oteklin in modric.

SESTAVA

1 g gela vsebuje 1000 i.e. heparina v obliki natrijevega heparinata. Pomožne snovi so: karbomeri, metilparahidroksibenzoat (E218), propilparahidroksibenzoat (E216), eterično olje neroli (vsebuje linalol, d-limonen, geraniol, citral, citronelol in farnezol), eterično olje lavandina (vsebuje linalol, d-limonen, geraniol in kumarin), 96 - odstotni etanol, trolamin, prečiščena voda.

DELOVANJE

Zdravilo Lioton vsebuje heparin, ki deluje lokalno antikoagulantno (preprečuje strjevanje krvi), antieksudativno (preprečuje prehajanje krvi iz žil v okoliško tkivo) in protivnetno. Lahko ga uporabljamo samostojno ali v kombinaciji s sistemskim zdravljenjem. Zdravilo Lioton uporabljamo za: - lajšanje simptomov obolenj površinskih krčnih žil, kot so bolečina, oteklina, modrica, rdečina in srbenje, - zdravljenje akutnega površinskega tromboflebitisa, - zdravljenje in lajšanje oteklin in modric, ki nastanejo zaradi poškodb mehkega tkiva.

ODMERJANJE

Na prizadeto področje nanesite tanko plast gela 2-krat do 3-krat na dan. Zdravilo Lioton je namenjeno za uporabo na nepoškodovani koži. Lioton gel uporabljate dokler simptomi ne izginejo, vendar ne dlje kot 2 tedna brez zdravniškega nadzora.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. Ne uporabljajte zdravila, če ste preobčutljivi na katerokoli sestavino zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če se po 2 tednih zdravljenja težave ne izboljšajo ali se stanje celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

Zdravila Lioton ne uporabljajte:
- če imate na področjih, ki jih je potrebno zdraviti, odprto rano, krvavitve na koži, ali okužene dele kože,
- na predelih okoli oči, nosu in ust,
- za zdravljenje otrok in mladostnikov, mlajših od 18 let.
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.