Lecicarbon za otroke 250/340 mg svečke 10 svečk

Šifra:145087
Količina:10 svečk
Vrsta izdelka:Zdravilo
Proizvajalec:Athenstaedt
Navodila za uporabo
Cena z DDV: 10,64 EUR
Lecicarbon za otroke 250/340 mg svečke Zdravilo Lecicarbon svečke za otroke uporabljamo kot odvajalo.

SESTAVA

Zdravilni učinkovini sta natrijev hidrogenkarbonat in natrijev dihidrogenfosfat. Pomožne snovi: sojino olje, lecitini ([3-sn-fosfatidil]holin), trda maščoba in brezvoden koloidni silicijev dioksid.

DELOVANJE

Zdravilo Lecicarbon za otroke 250 mg/340 mg začnejo ob stiku z vlago sproščati ogljikov dioksid v obliki majhnih mehurčkov. Ogljikov dioksid je glavna sestavina plinastih produktov, ki nastajajo pri prebavljanju hrane. Od vseh črevesnih plinov najmočneje spodbuja gibanje danke. Lecicarbon svečke za otroke uporabljamo za kratkotrajno zdravljenje zaprtosti zaradi različnih vzrokov (vnos hrane, ki ne vsebuje dovolj vlaknin, pomanjkanje telesne aktivnosti) in pri boleznih, pri katerih je potrebno lažje odvajanje blata. Uporablja se tudi za praznjenje črevesja pred kirurškim posegom ali diagnostičnimi postopki v danki.

ODMERJANJE

Ob zaprtju vstavite v rektum (danko) 1 svečko. Učinek (odvajanje blata) lahko pričakujete 15 do 30 minut po uporabi. Po potrebi lahko postopek ponovite po 30 do 60 minutah. Zdravilo se lahko varno uporablja dalj časa in ne povzroča odvisnosti.

OPOZORILA

Pred uporabo natančno preberite priloženo Navodilo za uporabo. Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, preverite medsebojno delovanje zdravil. O tveganju ali neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Lecicarbon svečk za otroke ne uporabljajte:
- če ste alergični na arašide ali sojo, ker zdravilo vsebuje (3-sn-fosfatidil)holin iz sojinega olja,
- v primeru črevesne obstrukcije (ileusa).

V prisotnosti toksičnega megakolona (patološko povečanje konca debelega črevesa zaradi različnih razlogov) je treba zdravilo uporabljati le z dovoljenjem zdravnika.
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti