UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Osebna kartica zdravil

Osebna kartica zdravil je celovit in podroben zapis pacientovih zdravil in prehranskih dopolnil. Farmacevt izdela celovit in podroben zapis bolnikovih zdravil in prehranskih dopolnil z navodili glede odmerjanja, načina uporabe in drugimi pomembnimi opozorili, hkrati pa tudi preveri, ali se izbrana zdravila lahko  uporabljajo sočasno. Bolniku omogoča preglednost ter preprečuje nehoteno izpuščanje odmerkov, zamenjavo ali podvojitev istega zdravila.
Tako si zagotovite varne nakupe v lekarni, kadar kupujete zdravila brez recepta, priporočljivo pa je, da jo predložite tudi ob zdravniškem pregledu pri osebnem zdravniku ali specialistu.

Osebno kartico zdravil z navodili in dodatnimi opozorili si lahko shranite tudi na vaš mobilni telefon v obliki mobilne izkaznice zdravja, ki je del širšega koncepta Gospodar zdravja.
Gospodar zdravja omogoča varno komunikacijo in prenos zdravstvene dokumentacije med zdravstvenimi delavci in pacienti ter urejanje zdravstvenih vprašanj in zahtev tudi na daljavo. Z njo ima lahko uporabnik v celoti urejeno zdravstveno dokumentacijo in pomembne zdravstvene podatke na enem mestu, vedno pri roki – to vključuje tudi osebno kartico zdravil v elektronski obliki. Tako lahko vaš zdravnik ali farmacevt enostavneje spremlja, kako obvladujete vašo bolezen tudi na daljavo – to velja tako za nekatere biometrične (samo)meritve, kakor tudi za samo jemanje zdravil.
 
Mobilno izkaznico zdravja aktivirate na naslednji povezavi: https://www.gospodar-zdravja.si
 
Ko opravite registracijo, na vaš e-naslov dobite obrazec, ki ga morate podpisati in poslati na naslov:
GOSPODAR ZDRAVJA d.o.o., Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana
Sliko oz. scan podpisanega obrazca pa lahko pošljete tudi na info@gospodar-zdravja.si.
 
V kratkem boste po e-pošti dobili obvestilo o nastavitvi gesla, s katerim boste dostopali do vaše mobilne izkaznice zdravja, v kateri se nahaja tudi vaša osebna kartica zdravil v elektronski obliki. 

Aktualne objave

22.05.2023

Nagradna igra Salvit

Salvit

04.05.2023

Svetovni dan astme

Svetovni dan astme

» vse objave
Koledar dogodkov

» vsi dogodki
Vabljeni k sodelovanju v nagradni igri Salvit.
Nagradna igra traja v času od 22. 05. 2023 do 29. 05. 2023.
Za več informacij obiščite naš Facebook in Instagram profil.
Uporabnike Spletne lekarne Dolenjskih lekarn obveščamo, da se z dnem, 22. julij 2020, spreminjajo Splošni pogoji poslovanja. Od tega datum dalje je kupcem izdelkov Spletne lekarne Dolenjskih lekarn omogočeno plačilo s plačilnimi karticami (Visa, Mastercard in Maestro).
Otvoritev Lekarne Drive In Trebnje
Prijazno vabljeni, da nas v ponedeljek, 26. septembra, obiščete v eni izmed naših lekarn, v kateri vam bomo svetovali in podarili knjižico z naslovom Zdravila in otroci. 
Farmacevt svetuje
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti