UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Osebna kartica zdravil

Osebna kartica zdravil je celovit in podroben zapis pacientovih zdravil in prehranskih dopolnil. Farmacevt izdela celovit in podroben zapis bolnikovih zdravil in prehranskih dopolnil z navodili glede odmerjanja, načina uporabe in drugimi pomembnimi opozorili, hkrati pa tudi preveri, ali se izbrana zdravila lahko  uporabljajo sočasno. Bolniku omogoča preglednost ter preprečuje nehoteno izpuščanje odmerkov, zamenjavo ali podvojitev istega zdravila.
Tako si zagotovite varne nakupe v lekarni, kadar kupujete zdravila brez recepta, priporočljivo pa je, da jo predložite tudi ob zdravniškem pregledu pri osebnem zdravniku ali specialistu.

Osebno kartico zdravil z navodili in dodatnimi opozorili si lahko shranite tudi na vaš mobilni telefon v obliki mobilne izkaznice zdravja, ki je del širšega koncepta Gospodar zdravja.
Gospodar zdravja omogoča varno komunikacijo in prenos zdravstvene dokumentacije med zdravstvenimi delavci in pacienti ter urejanje zdravstvenih vprašanj in zahtev tudi na daljavo. Z njo ima lahko uporabnik v celoti urejeno zdravstveno dokumentacijo in pomembne zdravstvene podatke na enem mestu, vedno pri roki – to vključuje tudi osebno kartico zdravil v elektronski obliki. Tako lahko vaš zdravnik ali farmacevt enostavneje spremlja, kako obvladujete vašo bolezen tudi na daljavo – to velja tako za nekatere biometrične (samo)meritve, kakor tudi za samo jemanje zdravil.
 
Mobilno izkaznico zdravja aktivirate na naslednji povezavi: https://www.gospodar-zdravja.si
 
Ko opravite registracijo, na vaš e-naslov dobite obrazec, ki ga morate podpisati in poslati na naslov:
GOSPODAR ZDRAVJA d.o.o., Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana
Sliko oz. scan podpisanega obrazca pa lahko pošljete tudi na info@gospodar-zdravja.si.
 
V kratkem boste po e-pošti dobili obvestilo o nastavitvi gesla, s katerim boste dostopali do vaše mobilne izkaznice zdravja, v kateri se nahaja tudi vaša osebna kartica zdravil v elektronski obliki. 

Aktualne objave

02.03.2020

Nekaj informacij o koronavirusu

Kaj moramo vedeti o koronavirusu?

05.12.2019

Prenovljena lekarna v Škocjanu

Prenovljena lekarna v Škocjanu. V četrtek, 5. decembra 2019, smo odprli prenovljeno lekarno v Škocjanu.

» vse objave
Koledar dogodkov

» vsi dogodki
Zaradi ukrepov povezanih z epidemijo nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) bodo nekatere posovalnice Dolenjskih lekarn Novo mesto p.o. delovale po skrajšanem odpiralnem času od 18. 03. 2020 do preklica.

Lekarna Bršljin in Lekarna Mirna Peč bosta v tem času zaprti.

Hvala za razumevanje.
Zaradi ukrepov povezanih z epidemijo nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) ima stalna dežurna lekarna (Lekarna Novo mesto) od 20.03.2020 do preklica skrajšan delovni čas dežurne službe.

Čas dežuranja:
Ob delavnikih od 20.00 do 22.00 ure.
Ob sobotah od 13.00 do 22.00 ure.
Ob nedeljah in praznikih od 7.00 do 22.00 ure.

Hvala za razumevanje.

V času dežuranja izdajamo zdravila na recepte, predpisana istega dne.
Zaradi ukrepov povezanih z epidemijo nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) smo v Dolenjskih lekarnah Novo mesto p.o. v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto za starejše in tiste krajane KS Bršljin, ki sami nimajo prevoza in možnosti obiska drugih lekarn, od 27. 03. 2020 dalje in do ponovnega odprtja Lekarne Bršljin organizirali dostavo zdravil na dom.
 
Za dostavo zdravil na dom kontaktirajte Lekarno Novo mesto (Kandijska cesta 1, 8000 Novo mesto) vsak delovnik od 8.00 do 10.00, in sicer:
na telefonski številki
07 39 32 918 ali
07 39 32 916 ali
na elektronski naslov: novomesto@dolenjske-lekarne.si.

- Dostava zdravil bo potekala med tednom od ponedeljka do petka.
- Glede na dane razmere in glede na veliko klicev, vas prosimo, da ste potrpežljivi in da, če je to potrebno, pokličete večkrat.
- V primeru, da zdravila naročate preko elektronske pošte, vas prosimo, da posredujete naslednje podatke: Ime in priimek, ime zdravila in jakost zdravila, če je več variant pakiranja, navedite katero pakiranje želite, navedite vaš kontakt kamor vas lahko kontaktiramo. Dolenjske lekarne Novo mesto p.o. vaših osebnih podatkov ne bodo zbirale ali jih kako drugače obdelovale in jih bojo takoj po dostavi zdravil uničile.

 Hvala za razumevanje.
942