Osrednja vsebina
Prikaz za slabovidne

Navigacija

Zapri navigacijo

Zapri navigacijo

Pregled uporabe zdravil

Pregled uporabe zdravil poteka kot individualen pogovor s posebej usposobljenim magistrom farmacije, ki je opravil poseben izpit za pregled uporabe zdravil. Tekom poglobljenega pogovora v prostoru za svetovanje, ki omogoča zasebnost, magister farmacije pacientu razloži namen in pravilen način uporabe zdravil ter odgovarja tudi na vprašanja povezana z uporaba zdravil brez recepta, prehranskih dopolnil in drugih izdelkov, namenjenih varovanju zdravja.  Posebno pozornost nameni morebitnim neželenim učinkom zdravil, ki jih je včasih možno razrešiti že z določenimi farmacevtskimi nasveti.

V kolikor zaznane težave presegajo pooblastila farmacevta, bolnika napoti k zdravniku. Za tovrstno celovito obravnavo so potrebna interdisciplinarna znanja, od magistra farmacije pa takšen način dela zahteva seveda tudi dodaten čas in večji angažma.
Ob zaključku pogovora vam magister farmacije pripravi tudi osebno kartico zdravil.

Pregled uporabe zdravil je priporočljiv za vsakogar, ki za odpravo ali lajšanje zdravstvenih težav uporablja zdravila izdana na recept ali brez recepta, prehranska dopolnila in druge izdelke. Še posebej pa je koristen, če ste kronični bolnik in uporabljate več zdravil, če ste pred kratkim dobili novo zdravilo, če vas skrbi, da vam zdravila povzročajo neželene učinke, ali pa imate kakršnekoli druge težave povezane z jemanjem zdravil.

Na pregled uporabe zdravil se lahko v izbrani lekarni tudi elektronsko naročite.
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE