UKREPI ZA OMEJITEV ŠIRJENJA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
- V primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanite doma, zdravnika pa z bolezenskimi znaki seznanite po telefonu.
- Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo.
- Oseba, ki bo prevzela vaša zdravila v lekarni, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo prejemate.
- V lekarni vzdržujte varnostno razdaljo (vsaj 1 meter).
Več si lahko preberete tukaj.

ZAPRI

Pregled uporabe zdravil

Pregled uporabe zdravil poteka kot individualen pogovor s posebej usposobljenim magistrom farmacije, ki je opravil poseben izpit za pregled uporabe zdravil. Tekom poglobljenega pogovora v prostoru za svetovanje, ki omogoča zasebnost, magister farmacije pacientu razloži namen in pravilen način uporabe zdravil ter odgovarja tudi na vprašanja povezana z uporaba zdravil brez recepta, prehranskih dopolnil in drugih izdelkov, namenjenih varovanju zdravja.  Posebno pozornost nameni morebitnim neželenim učinkom zdravil, ki jih je včasih možno razrešiti že z določenimi farmacevtskimi nasveti.

V kolikor zaznane težave presegajo pooblastila farmacevta, bolnika napoti k zdravniku. Za tovrstno celovito obravnavo so potrebna interdisciplinarna znanja, od magistra farmacije pa takšen način dela zahteva seveda tudi dodaten čas in večji angažma.
Ob zaključku pogovora vam magister farmacije pripravi tudi osebno kartico zdravil.

Pregled uporabe zdravil je priporočljiv za vsakogar, ki za odpravo ali lajšanje zdravstvenih težav uporablja zdravila izdana na recept ali brez recepta, prehranska dopolnila in druge izdelke. Še posebej pa je koristen, če ste kronični bolnik in uporabljate več zdravil, če ste pred kratkim dobili novo zdravilo, če vas skrbi, da vam zdravila povzročajo neželene učinke, ali pa imate kakršnekoli druge težave povezane z jemanjem zdravil.

Na pregled uporabe zdravil se lahko v izbrani lekarni tudi elektronsko naročite.
 

Aktualne objave

17.03.2023

Svetovni dan spanja

17. marec, svetovni dan spanja

04.02.2023

Svetovni dan boja proti raku – 4. februar

Svetovni dan boja proti raku

» vse objave
Koledar dogodkov

» vsi dogodki
Uporabnike Spletne lekarne Dolenjskih lekarn obveščamo, da se z dnem, 22. julij 2020, spreminjajo Splošni pogoji poslovanja. Od tega datum dalje je kupcem izdelkov Spletne lekarne Dolenjskih lekarn omogočeno plačilo s plačilnimi karticami (Visa, Mastercard in Maestro).
Otvoritev Lekarne Drive In Trebnje
Prijazno vabljeni, da nas v ponedeljek, 26. septembra, obiščete v eni izmed naših lekarn, v kateri vam bomo svetovali in podarili knjižico z naslovom Zdravila in otroci. 
Farmacevt svetuje
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o dostopnosti